Simán megtehetné, de a kormány nem akarja kivágni az országból Zaid Naffát, a két lábon játó nemzetbiztonsági kockázatot

2018. május 24., 16:02

Szerző:

Hazudozik és terel a kormány a Naffa-ügyben – állítja az LMP-s Demeter Márta, aki a Zoom.hu-nak elmondta: ismét kérdéssel fordult az illetékesekhez, most éppen Szijjártó Péter külügyminiszterhez, akitől arra vár választ:

miért nem lehet Zaid Naffát, Jordánia tiszteletbeli konzulját „persona non gratának”, vagyis nem kívánatos személynek minősíteni Magyarországon?

Erre az adna okot, hogy az átvilágításakor kiderült róla, hogy maga a két lábon járó nemzetbiztonségi kockázat.

Naffa kifejezetten jó kapcsolatokat ápol a kormányzat mellett a Fidesz-vezérkarral, sőt még Orbán Viktor vejével is, a minap a Parlament karzatáról, díszvendégként figyelhette az új Országgyűlés alakuló ülését aztán Orbán Viktor eskütételét is. Hogy ki hívta meg Naffát az alakuló ülésre, a külügy és az Országgyűlés hivatala egymásra mutogatott.

Nemzetbiztonsági kockázat
Fotó: MTI/Kollányi Péter

Amióta tavaly ősszel kiderült, hogy Naffa másodszor is megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon, a magyar kormány illetékesei a legkülönfélébb indokokkal magyarázza, miért van még mindig itt. A válaszok lényege mindig az, hogy Naffát Jordánia jelölte diplomatának, Magyarországnak meg van kötve a keze, nem „küldheti vissza”, működésének felülbírálatára nincs lehetősége a magyar félnek.

Demeter Márta szerint azonban  a külügynek lenne mozgástere, ha akarná, bármikor nemkívánatos személynek minősíthetné Naffát, 

ez a lehetőség ugyanis benne van a konzuli kapcsolatokról szóló 1963-as Bécsi Egyezményben, amelyet Magyarország is aláírt.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.