Sikerült a csodálatos Rogán-terv: kitették a helyükről a Soros György által támogatott civileket Pécsen

Még meg sem szavazta a város képviselő-testülete a tiltakozó nyilatkozatot, az Emberség Erejével Alapítványnak helyet adó közösségi központ tulajdonosa elállt az együttműködéstől.

2017. december 14., 09:39

Szerző:

Pécs város önkormányzati képviselő-testülete – mint a 168 Óra birtokába került dokumentumból kiderült – mai ülésén szavaz egy előterjesztésről, amely lényegében száműzné a városból a Soros György által alapított és működtetett Nyílt Társadalom Alapítvány támogatásából dél-dunántúli közösségi központot létrehozni akaró Emberség Erejével Alapítványt.

Megírtuk, hogy a pécsi Fidesz–KDNP, valamint a kilencmilliárd forintos állami „mentőhitellel” megsegített Páva Zsolt kormánypárti polgármester beleállt a kormánypropagandába, és fikarcnyit sem törődve azzal, hogy az Emberség Erejével valójában mit tesz a kiszolgáltatott, hátrányos helyzetű pécsiekért, inkább Orbán Viktor hatalmi érdekeit, valamint a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációs utasításait követi. „Magunk akarunk dönteni, nem kérünk Sorosból, nem kérünk a békétlenségből” – adta ugyanis címnek a pécsi Fidesz–KDNP-frakció az Emberség Erejével Alapítványt vegzáló, végső soron a városból száműzni akaró előterjesztésnek. 

A pécsi Fidesz–KDNP azt kívánja határozatként elfogadni, hogy:

„Felkérünk minden pécsi polgárt, vállalkozást, szervezetet, hogy ne adjon helyt a Soros-féle kampányközpontnak. Ne adjon tulajdonba, bérbe, használatba semmilyen helyiséget! Ne segédkezzen senki otthonunk, Európa, hazánk, Magyarország és szeretett városunk, Pécs jövőjének kockáztatásában, ne segédkezzen Soros György tervének megvalósításában.”

Megírtuk azt is, hogy noha ezt a szöveget önkormányzati határozatba foglalhatják, ennek ellenére a tiltakozó nyilatkozat sem közjogilag, sem alkotmányosságilag nem értelmezhető, célja így kizárólag a megfélemlítés lehet.

Úgy tűnik, a kormányoldal sikerrel járt, hiszen az Emberség Erejével Alapítvány által kiválasztott, a 168 Óra által meglátogatott és bejárt közösségi tér és központ helyszínét biztosító, divatos belvárosi szórakozóhely, a Nappali csapata ma közölte: 

„A helyi és országos politikában, médiában folyó, természetesen mindenféle realitást nélkülöző lejárató kampány hatására létrejött, hisztérikus és ijesztő helyzetet látva főbérlőnk, az ingatlan tulajdonosa megkért minket, hogy ne szerződjünk az Emberség Ereje Alapítvánnyal. Aggodalmukat megértjük és elfogadjuk, az együttműködéstől kénytelenek vagyunk visszalépni.”

Információink szerint az Emberség Erejével Alapítvány több helyről biztatást és támogatást kapott, így nem rettentek meg attól, hogy a hadjárat nyomán nem lesz hova menniük. Érthetetlen ugyanakkor a pécsi városvezetés tevékenysége az ügyben, hiszen ha valakinek, akkor Páva Zsoltnak és az önkormányzati képviselő-testületnek a rászoruló helyieket kellene figyelembe vennie. 

Megírtuk, hogy miután a helyi Fidesz–KDNP egyszer már megfenyegette őket, az Emberség Erejével Alapítvány vezetése teázni hívta Páva Zsoltot. 

„Mi itt az Emberség Erejével Alapítványnál úgy véljük, a legegyszerűbb módja a félreértések tisztázásának, ha a saját szemével győződik meg arról, hogy a félelmei mennyire alaptalanok, ezért ma reggel meghívtuk [Páva Zsoltot] hozzánk egy nyílt és őszinte beszélgetésre leendő irodánkba, hogy némi kávé vagy tea mellett személyesen is megismerhessen minket, és meggyőződhessen szándékaink tisztaságáról” – közölték. A szervezet vezetője azonnal tudatta, hogy már csak törvényileg sem tehetik, hogy politikai tevékenységet folytassanak.

Ennek ellenére Páva Zsolt pécsi polgármester azonnal elrohant a Rádió 1-hez, és elmondta, hogy a pénzből Soros a pécsi választási kampányba próbál beavatkozni, illetve a pénzből egy olyan központ jön majd létre a városban, amelyben a Soros-terv megvalósításáért dolgoznak. Kérdés, elgondolkodott-e a bukott, gyámság alá vett polgármester, hogy valójában kik ellen és miért harcol.

Újra megnyílt az Uránia mozi Pécsett Új mozi: Páva Zsolt (középen) filmbeli akcióhősként kiebrudalja a rászorulókat segítő civileket
Fotó: Sóki Tamás

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.