Seszták Miklóshoz közeli cég raktárkészlete is elégett ma a raktártűzben

2018. június 13., 14:31

Szerző:

Nagy mennyiségű számítástechnikai eszköz veszhetett oda a tűzben, amely az angyalföldi raktárépületben tört ki szerdán. Akár milliárdos kár is keletkezhetett. A raktárépület többek között a Ramiris Europe Kft. székhelye, ami egy nagy forgalmú számítástechnikai cég. Egyik tulajdonosa a BestByte Kft., ami Fabó György érdekeltsége. Fabó üzleti kapcsolatban áll Seszták Miklós kormánybiztossal, volt fejlesztési miniszterrel – írja a 24.hu.

Üzleti kapcsolatukat az Átlátszó taglalta még 2015-ben. Seszták azt állította, hogy a Ramiris csoportnak csak ügyvédi munkát végzett.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

2014-ben a HVG foglalkozott a Ramiris csoporttal. Cikkük szerint a csoport számítógép-alkatrészek fiktív utaztatásával, szövevényes offshore-ügyletekkel 17 milliárd forint kárt okozott az államnak, a csoportot a 2007-ben indult büntetőeljárásban Seszták Miklós képviselte ügyvédként. A csoport központi vállalkozása, akkoriban a Ramiris Rubin Zrt. volt, amely azután Írisz Médiaként működött, jelenleg pedig végelszámolás alatt áll.

A 24.hu azt írja, hogy Sesztáktól nem állt távol az informatikai biznisz, felügyelőbizottsági tag volt az Enternet Invest Zrt.-ben, aminek érdekeltségébe tartozó cégek 5 milliárd forint uniós forrást nyertek el széles sávú körzethálózati fejlesztések címén. A pályázat 2012-ben botránnyal végződött. Az ellenzék összeférhetetlenséget emlegetett, mivel abban az időben a politikus a parlament informatikai és költségvetési bizottságának is tagja volt.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.