Semmi nem tudja megingatni a Fidesz-hívők elkötelezettségét

2018. március 18., 19:51

Szerző:

Elios botrány ide, folyamatos leleplezések oda, a Fidesz elkötelezett híveit mindez nem érdekli, a párt támogatottsága nő a választás közeledtével – derült ki a Publicus Intézet felméréséből, amit a Vasárnapi Hírek megbízásából készítettek.

A kutatás szerint a teljes népesség körében a Fidesz szavazóinak aránya egy százalékpontot emelkedett, így 27 százalék. A biztos szavazó, pártválasztók körében a Fidesz támogatottsága 49 százalék.

Az MSZP támogatottsága nem változott, 12 százalékon áll, a biztos szavazó, pártválasztók körében pedig 18 százalék. Egy százalékponttal, 12 százalékra növelte táborát a Jobbik, a biztos szavazó, pártválasztók körében pedig 17 százalékos a támogatottságuk. (Az összes nagy közvélemény-kutató közül egyébként kizárólag a Publicus szerint előzi az MSZP a  Jobbikot, minden más cégnél fordított a sorrend.)

A mérés szerint bejutna még a parlamentbe az LMP (6, illetve 8 százalék), valamint a DK (4, illetve 5 százalék). A Kétfarkú támogatottsága egy százalék, az Együtt, az MLP, és a Momentum támogatottsága nem érte el ezt a szintet. 

A bizonytalanok aránya újabb két százalékpontot csökkenve, 36 százalék.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.