Semjén Zsolt nem lenne normális, ha nem vadászhatna többé

2018. június 18., 09:53

Szerző:

Semjén Zsoltt elismerésnek veszi, hogy csak a vadászatai miatt támadják, nem pedig más tevékenysége miatt. A külföldi vadászatokról Semjén ezután sem akar lemondani: „a szabadidőmben el fogok fogadni barátaimtól meghívásokat, hogy kísérjem el el őket vadászútjaikra, és miután ez a magánéletemnek a része, ezért ehhez senkinek semmi köze. Következésképpen indiszkréció lenne, ha én arról nyilatkoznék, hogy kivel, hol, mikor vadásztam” – mondta el barátjának, Bayer Zsoltnak az Echo tévében.

444 szemléje szerint Semjén Zsolt úgy látja, atért nem kell feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában a több milliós vadászatokat, amiket ajándékba kapott, mert nem a képviselői megbízatásával összefüggésben kapta őket, tehát pont az lenne a megtévesztő, ha beírná ezeket. 

Elmondta még, hogy tudjuk ezt is:

csak addig szabad politizálni, amíg az ember normális tud maradni.

Bár miniszterelnök-helyettesnek is volt egy barátja, aki felvetette neki, hogy ha a média ennyire lovagol a vadászaton, akkor talán jobb lenne, ha nem vadászna. 

De Semjén attól tart, hogy a normalitást vesztené el, ha lemondana a vadászatról,

ahhoz ugyanis hogy a politikai munkáját el tudja végezni, kell egy családi háttér és kell egy normalitás, aminek nála része a vadászat is – idézte a 444.

A választások előtt óriási botrányt kavart, amikor kiderült, hogy Semjén Zsolt rendszeresen vadászik Svédországban – többek között házias rénszarvasokra – tetemes összegekért, amelyeket nem ő fizetett. A minap kiderült az is, hogy a miniszterelnök-helyettes tavaly Kanadában is részt vett két vadászaton, ugyancsak horribilis összegekért, ezt a pénzt szintén más csengetett ki helyette.