Semjén Zsolt: Kérem, én vadász vagyok!

2018. március 20., 12:21

Szerző:

Jegesmedvés álarcban, „Ne ölj!” táblával tiltakoztak Semjén Zsolt vadászata ellen a Párbeszéd aktivistái azon a Bence-hegyi kilátóátadón, ahol a politikus kénytelen volt főként „hobbiját” érintő élményeiről beszélni az esemény előtt.

– Én nem fogom megkérdezni, hogy mennyibe került az ön ebédje – válaszolt Semjén Zsolt a vadászata költségeit firtató kérdésekre, mire a Mérce újságírója emlékeztette, hogy itt nem egy ebédnyi költségről beszélünk. – Nem akarok arra kitérni, mennyi csúsztatás volt ebben a történetben, kampány van, ez van – kontrázta Semjén. – Én vadász vagyok. Hogy egy vadász vadakat ejt el, ez természetes. De elfogadom, hogy sokaknak nem tetszik a vadászat. Vagy így fogadnak el, vagy nem fogadnak el.

A Hír Tv emlékeztette, itt főként arról van szó, miből finanszírozta (vagy ki) ezeket a nagyon költséges svédországi vadászatokat. Semjén erre azt válaszolta, hogy országgyűlési képviselőségétől teljesen függetlenül, reprezentatív körülmények között, mint az országos vadászati védegylet tagja vett részt ezeken, tehát nincs köze a munkájához. – Nem magyar országgyűlési minőségemben voltam kint. Politikusi minőségben nem fogadnám el az ilyen meghívásokat, ahogy a 98 százalékát vissza is utasítom. Már csak azért is, mert időm sincs rájuk – zárta Semjén.

A miniszterelnök-helyettes szerint, aki meghívta, vadászként egy tisztességes ember, és vadászként hívta meg őt is (a szóban forgó férfi egyébként egy százmilliós közbeszerzés boldog nyertese). – Neki az presztízs volt, hogy elmentem vele – tette hozzá a politikus. Azt nem részletezte, a presztízsnek van-e köze ahhoz, hogy a vadászatokat fizető Farkas József cégei 2012 és 2017 között, a vadászat éveiben összesen 1,3 milliárd forintot tudtak profitálni közbeszerzéseken és állami pályázatokon.  

Szóba került egy 10 milliós ház is, amit Benkovics Antal, a Dunagép Zrt. vezérigazgatója egyes papírok szerint Semjén Zsolt édesanyjának épített. Semjén szerint ez nonszensz, 50 éve van a családja tulajdonában a ház, amire szerződést kötöttek és édesanyja ki is fizette az ingatlant.

A Dunagép Zrt. további, önzetlen támogatását – például egy KDNP-s rendezvény lebonyolításában – Semjén Zsolt azzal magyarázta, hogy nyilván a dolgozók szimpatizálnak a KDNP-vel.

A politikust ezután sokadik felszólításra elvonták az újságírók elől a szervezők, hogy megkezdődhessen az átadó. Amikor a színpadra került, mint az átadó védnöke, azt mondta, bűntudata van, mert olyan sokáig adott interjút, hogy sokan minden bizonnyal átfagytak. Ezért ígérte, rövid lesz. – A jegesmedvés barátaimnak hadd mondjak előbb egy gondolatot. Minden tábla rendben van, egyet kivéve, a „Ne ölj!” táblát, ugyanis ez ebben a formában istenkáromlás. A Szentírásban, a Tíz parancsolatban a Ne ölj! emberre vonatkozik, nem csirkelevágásra, horgászatra. Nem szabad ezt egy ember megölésével összekeverni. Gondolom önök sem vegetáriánusok, ha megesznek egy paprikás csirkét nem lesznek vegetáriánusok – mondta a Párbeszéd tüntetőinek. 

Ha valakinek lenne kedve és türelme, alább megnézheti a Mérce több mint egy órás videóját:

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.