Semjén tavaly kétszer is vadászott milliókért Kanadában, persze nem árulja el, ki fizette

2018. június 15., 08:21

Szerző:

Semjén Zsolt tavaly kétszer is vadászott Kanadában bölényre, farkasra és szarvasokra, és ezeket az utakat valószínűleg ugyanúgy ajándékba kapta, mint a svédországi túrákat, mert a több milliós kiadások ellenére még növelte is a megtakarításait – írja a 444

Először tavaly januárban bölényre és farkasra váltott egy nyolcnapos engedélyt, szeptember elején pedig jávorszarvasra, vapitire és rénszarvasra fizetett be tíz napra.

Mindez azokból a vadászati engedélyekből derül ki, amiket British Columbia tartomány erdőkért felelős minisztériuma állított ki Semjén Zsolt nevére állított az északnyugat-kanadai Fort St. Johnban.

Az engedélyekből kiderül, hogy Semjén mindkétszer egy olyan magyar kísérővel vágott neki a vadonnak, akinek a cége 8000 amerikai dollárért (kb. 2,2 millió forint)  kínál hasonló bölényvadászatokat British Columbiába, de ennyiből még nem lehet megúszni: külön fizetni kell a kilövési engedélyekért, a természetvédelmi területek használatáért és az utazásért is.

Fotó: MTI/Beliczay László

Tavaly augusztusban a háromfajta szarvas vadászati engedélyéért Semjénék 955 kanadai dollárt fizettek. De ezek még csak az előzetes engedélyek, ha a KDNP elnöke lelő egy állatot, azért külön fizetnie kell. A külföldi vadászoknak még külön 200 dolláros díjat is kell fizetniük és ott van az állami adó is. 

És ha nem lóháton akarja megközelíteni a vadont, azért is külön kell fizetni 1100 dollárt, hogy repülővel bevigyék a vadászterületre. Ha pedig a trófeát is haza akarja vinni, még jobban megugranak a költségek. 

A portál rákérdezett Semjén Zsoltnál a vadászat részleteiről és hogy ki állta a költségeit, de a miniszterelnök-helyettes a sajtósán keresztül csak annyit közölt: „Semjén Zsolt természetszerűen minden vadászaton vadászként vesz részt, és mint már sokszor elmondtuk, minden hobby a magánélet része, magánéletéről pedig elvi okokból nem nyilatkozik.”

Hasonló szöveggel rázták le az öt svédországi vadászattal kapcsolatos kérdéseket, pedig ott kiderült, hogy egy állami és uniós pénzekkel vastagon kitömött vállalkozó fizette az összes utat. Legutóbb viszont az is felvetődött, hogy nem is a saját pénzéből, hanem egyik cége állta a költségeket, így ha nem a NER-ben élnénk, Semjénnek alaposan meggyűlhetne a baja. Szerencséjére azonban ő Magyarország miniszterelnök-helyettese.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.