Schmidt Máriáék nem engedik be a The Guardian újságíróját Steve Bannon budapesti előadására

2018. május 21., 09:03

Szerző:

Május 23-án tart előadást Steve Bannon, Donald Trump egykori tanácsadója és vezető stratégája az Európa jövője című konferencián. A rendezvényt a Schmidt Mária által vezetett XXI. Század Intézet, és a Balog Zoltán által elnökölt Polgári Magyarországért Alapítvány szervezi, és magas rangú kormánypolitikusok is részt vesznek rajta. Előadást tartanak többek között Szijjártó Péter és Gulyás Gergely miniszterek, illetve a leköszönt emberminiszter Balog Zoltán is. A konferenciát Schmidt Mária lapjában, a Figyelőben harangozták be. A The Guardian újságírója, Shaun Walker is regisztrált a rendezvényre, de jelentkezését a szokásos indokra, helyhiányra hivatkozva a szervezők elutasították – szúrta ki a 444 Walker Twitter bejegyzését az elutasításról.

Steve Bannon
Fotó: Youtube

Walker az újság kelet-közép-európai tudósítója, és a Trump kampányában kulcsszerepet betöltő, azóta a Fehér Házból kibukó Bannont akarta meghallgatni Budapesten. Twitter-bejegyzésében a szervezők válaszlevelét is közölte, akik azt írták, hogy olyan sokan jelentkeztek a rendezvényre, hogy nem tud rajta személyesen részt venni. Figyelmébe ajánlják viszont az élő közvetítést. Walker bejegyzésében azt írja, hogy nem emlékszik olyan esetre, amikor egy konferencián visszautasították volna akkreditációját. Ez még Oroszországban sem fordult elő vele- írta.

Bannon, aki állítólag Orbán Viktor nagy csodálója, az utóbbi időben főként szélsőjobboldali rendezvényeken tűnik fel, egyébként neki köszönhető a szélsőjobbos portál, a Breitbart sikere is.

Ugyancsak ezen a héten tartja másik rendezvényét az Intézet, pénteken Milo Yiannopoulost, a szélsőséges megnyilvánulásairól ismert provokátort, az amerikai szélsőjobboldali mozgalom, az alt-right névadóját látják vendégül. Az újságírót azért rúgta ki a Breitbart, mert egy előadásán elfogadóan beszélt a pedofíliáról.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.