Schmidt Máriáék inkább a honlapról is eltüntették a Pruck Pál-fotót

2018. augusztus 7., 11:04

Szerző:

Még a honlapon sem hajlandó javítani a Pruck Pál-fotót a Schmidt Mária által vezetett Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány. Ahelyett, hogy elismerték volna, hogy a fotón nem Dózsa László, hanem Pruck Pál látható, inkább törölték az egészet – szúrta ki a 444.hu.

Májusban mondta ki a bíróság, hogy az 1956-os plakátfotón Pruck Pál szerepel, nem pedig Dózsa László. Pruck lánya perelte be Schmidt Máriáékat azzal, hogy megsértették apja emlékét. A bíróság kötelezte az alperest, hogy 15 munkanapon belül magánlevélben kérjen bocsánatot, és minden elérhető kiadványon cserélje le Dózsa nevét Pruckéra.

Schmidt Mária egy huszárvágással oldotta meg, hogy ne kelljen beismernie a tévedést. Ahelyett, hogy átírták volna a nevet a Pruck Pált ábrázoló falfestményen, inkább az egészet lefestették. Ezt az eseményt karikírozta ki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amikor az eltüntetett plakát helyén Schmidt Máriát jelenítették meg egy festőhengerrel

A jogerős ítélet értelmében az online anyagokon szintén javítaniuk kellett volna Dózsa nevét, de onnan is inkább eltüntették a fotót az oldalról.

 

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.