Schmidt Mária szerint Magyarországon nagyobb a szólásszabadság, mint Németországban

2018. január 18., 16:22

Szerző:

„Magyarországon a legszigorúbb mércével mérve is szólásszabadság van. Ha valaki maga elé veszi a hetilapokat, megnézi a site-okat, napilapokat, egyáltalán nem arra a következtetésre fog jutni, hogy itt ne lehetne bármit leírni a regnáló kormányról, annak vezetőjéről és a többi politikusáról” – mondta Schmidt Mária a Hit Gyülekezete Hetek című hetilapjának adott interjújában. 

„Tüntetések és demonstrációk sora zajlott az elmúlt két ciklusban. Soha senkinek semmi baja nem lett.

Nem úgy, mint a szoclib kormány alatt.

Szerintem ezen a területen több, magukat fejlett mintademokráciának tartó uniós tagtársunknál jobban állunk. Ha megnézem a német sajtót, bealszom az unalomtól. Ott soha nincs szó semmiről. Ez nemcsak a szólásszabadság problémája, de a gondolatszabadságé is, hiszen a szabad beszédet már azelőtt meggyilkolják, mielőtt az ember kimondja a gondolatait" – árnyalta mondandóját a Terror Háza Múzeum főigazgatója. 

Fotó: coub.com

Schmidtet megkérdezték, miért halasztották májusra  az Európa jövője című, konferenciát,és persze szóba került  a rendezvénx díszvendégének szánt szélsőjobboldali troll, Milo Yiannopoulos meghívása is.. Erre így reagált: „ Provokatív személyiség, de hát ezért hívtuk meg. Nem gondolom, hogy csak olyanokat kellene meghallgatni, akikkel az ember mindenben egyetért. (...)

Ha csak a saját gondolatainkat akarjuk hallani, ahhoz fölösleges konferenciákat rendezni, sőt, fölösleges demokráciában élni."

Emellett jó ha tudjuk, azt, hogy valakit, aki valóban vitatható kijelentéseket tesz a beleegyezési korhatárról – miközben egyébként egy olyan eset kapcsán teszi ezt, amelyben ő az áldozat volt és nem a tettes –, pedofilnak nevez a magyar megszólalók egy része, Schmidt felháborítónak tartja.

„A pedofília – az egyik leggyomorforgatóbb tett, amit csak el tudok képzelni – cselekvés. Ilyet Yiannopoulos nem tett, ilyesmi vele kapcsolatban föl se merült.

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.