Schmidt Mária alapítványa azonnali hatállyal kap 1,5 milliárdot az Orbán-kormánytól digitális tartalomfejlesztésre

2018. február 13., 00:08

Szerző:

444 fedezte fel a Magyar Közlönyben azt a határozatot, amelynek az értelmében az Orbán-kormány másfél milliárd forintos támogatást ad a Terror Háza Múzeum főigazgatója, Schmidt Mária vezette Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítványnak digitális tartalomfejlesztésre. A felelős ezért Varga Mihály nemzetgazdasági és Balog Zoltán humánminiszter, akiknek a kijelölt határidő szerint azonnal biztosítaniuk kell a pénzt a KKTTKK számára.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Néhány sorral lejjebb egy másik kormányhatározat már arról szól, hogy Magyarország 8,75 millió euróval (átszámítva 2,76 milliárd forinttal) száll be abba az alapba, amelyet az Európai Unió hozott létre az Afrikából kiinduló migráció kiváltó okainak a felszámolásáért.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.