Schiffer kiosztott egy kemény pofont a Fidesznek, Orbánt nemcsak a rendszerváltáskor, hanem 2007-ben is Soros pénze védte

2018. február 5., 15:45

Szerző:

„Évtizedek óta a Soros-hálózat vonzásában” címmel közölt egy talán leleplezőnek szánt cikket Szél Bernadettről, és más LMP-s politikusokról mai számában a Magyar Idők. A cikk kitér Schiffer András volt pártelnökre is, felidézve, hogy a politikus a Védegylet oszlopos tagja volt, mindamellett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) munkatársa és az LMP alapító tagja, a liberális Védegylet mögött már bizonyítottan Soros György áll.

Fotó: Youtube

Schiffer András a Facebook-oldalán reagált, ekképp: 

„A Magyar Idők mai »leleplezéséhez« csak egyetlen apró kiegészítést tennék, ami nyilván véletlenül maradt ki a cikkből. Amint azt az elmúlt tíz évben számtalanszor elmondtam, igen, 1996-2008 között dolgoztam a TASZ-nak (ennyit a leleplezésről). Ennek keretében, a TASZ akkori ügyvivői testületi döntése alapján, vállaltam el 2007. decemberében Orbán Viktor képviseletét is. Amióta internet van, nyilvános, hogy a TASZ Soros-támogatásokat kapott és kap. Tehát, igen,

Magyarország jelenlegi miniszterelnökét Soros-pénzből képviseltem."

2007-ben Schiffer azért képviselhette Orbánt, amelyet az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) indított az akkor ellenzékben lévő Fidesz elnöke ellen egy, a 2006-os eseményekkel összefüggő kijelentése miatt. Orbán első fokon maga látta el a védelmét, utána viszont kért és kapott segítséget a TASZ-tól. 

De a Magyar Idők nyilván arról is elfelejtett említést tenni, hogy a Fidesz valószínűleg nem is létezne a támogatás nélkül, amelyet a születése hajnalán kapott a Soros Alapítványtól. A jelenlegi kormánypárt ráadásul egyedüliként élvezhette Soros György támogatását a magyarországi politikai alakulatok közül. Egy 1991-es interjúban az amerikai magyar milliárdos ki is mondta:

„Eszmeileg a Fidesszel szimpatizálok. Tény, hogy a Soros Alapítványnak is szerepe van e tehetséges, fiatal politikusgárda kinevelődésében.  Én őket tartom a jövő ígéretének.”

Akkor még aligha sejthette, hogy 25 évvel később az első számú közellenségnek kiáltják ki a magyar jobboldalon, és több, antiszemita felhangokkal teli plakátkampányt indítanak ellene, a nevét viselő állítólagos terv pedig egy hazug, az igazságot elferdítő nemzeti konzultáció témája lesz. Mindezt többnyire olyanok irányítják – írta meg még 2016-ban a Népszabadság –, akik a Fidesz megalapítása után az ő pénzén tanultak, beleértve Orbán Viktor miniszterelnököt, Kövér László házelnököt, Kovács Zoltán kormányszóvivőt és Scmidt Máriát, a Terror Háza főigazgatóját.

 

07:17

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.