Sallai R. Benedek: Hadházy Ákost nem ütöttem meg, hónapok óta fillérekért árulják az LMP-t

2018. április 15., 15:28

Szerző:

Novellaszerű, megragadó  természetleírásokkal színezett Facebook-posztban vall Sallai R. Benedek a közte és a LMP társelnöke, Hadházy Ákos között szombaton fizikai atrocitásba torkolló konfliktusról. Mint megírtuk, a párt budapesti székházában szombaton tartották annak a hat képviselő-jelöltnek a fegyelmi tárgyalását, akik visszaléptek. Az eljárást Sallai kezdeményezte, Hadházy pedig éppen a képviselő-jelöltek védelmében szólalt fel, amikor Sallai először azt mondta, „ezt nem hallgatja tovább”, majd mégsem távozott a  ülésről, hanem odalépett a székéhez, és a politikust a két karjánál fogva a földre rántotta. Hadházy bevágta a fejét és elveszítette az eszméletét, ami után a jelenlévők mentőt és rendőrt hívtak. Eközben Sallai lelépett a helyszínről. Hadházyt a Honvédkórházba szállították.

Fotó: Sallai R. Benedek Facebook-oldala

Sallai – aki egy éve bejelentette, hogy 2018-as visszavonul a képviselőségtől – az atrocitásról először azt állította, Hadházy csak eljátszotta a hattyú halálát, a vasárnap a Facebookra feltett bejegyzésében ezt írta:

„Van aki azt állítja: vége a politikai karrieremnek. Tényleg azt hiszi bárki, hogy ez érdekel? Karrier? Mi a fenét jelent ez a szó? Nekem semmit, az bizonyos. Egy éve jelentettem be a visszavonulást, mert tudtam, hogy ezzel a képmutató, álszent, manipulátor világgal nincs dolgom. Semmi. Hadházy játssza a felrúgott futballistát,

majd délután már tüntetésen tetszeleg, mert mit számít neki bármi, ha szerepelhet?

A politikai közéletet uralják az érték nélküli primadonnák, valós ügyeket nem képviselő exhibicionisták és jól tudom: nem tartozom közéjük, nincs köztük helyem. De az LMP nem így indult. A istenemre mondom, az LMP-ben egy halom rendes ember van még mindig, akik jót akarnak az országnak és ha a felszínre utat is törnek maguknak a széldettik és hadházyk, ettől még továbbra is egy halom jó ember van ebben a közösségben, mi tagadás: András (a párt alapítója, Schiffer András – a szerk.) távozása óta kissé háttérbe szorítva. Mondjak le? Lépjek ki? Dehogy teszem! 

Fel sem merül, zárjanak ki, vagy csináljanak amit akarnak, de Hadházy Ákost nem ütöttem meg, és felháborodásom pedig jogos volt, mert hónapok óta fillérekért árulják az LMP-t

és annak minden alapelvét” – hangzik a bejegyzés.

Az ügyben Sallai ellen fegyelmi eljárás indult, Hadházy pedig feljelentést tesz.

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.