Sallai R. Benedek „hattyú halála” színdarabnak nevezte, hogy bántalmazta Hadházy Ákost

2018. április 14., 18:40

Szerző:

Sallai R. Benedek Facebook-oldalán délután azt írta: szombaton az LMP-nél fegyelmi eljárások zajlottak, amiből az egyik érintett Hadházy Ákos volt.

„Első fokon akár kizárhatták volna az LMP-ből. Ezt megelőzvén a 'hattyú halála' színdarab előadása praktikusabbnak tűnt számára, ezért ezt a megoldást választotta” – írta.

„Bocsánatot kérek tőle, amiért olyan riasztóan közeledhettem felé, hogy megérte magát ledobni a földre. Lehet, hogy meglöktem a székét. De, hogy erőt nem fejtettem ki, az bizonyos, és hogy nem ütöttem meg, az is bizonyos - és hazug, aki mást állít, de volt ott vagy hat tanú.” 

Sallai R. Benedek a posztban kifogásolta, hogy Hadházy Ákos „egy hete járja azzal a médiát, hogy Schiffer András és jómagam hogy járultunk hozzá a Fidesz 2/3-os győzelméhez. Tegnap tovább ment, már azt sejtette: lefizettek.” Úgy folytatta: „az aljasság és becstelenség-tűrő képességem ma elfogyott. Ki akartam menni a teremből, hogy ne kelljen hallgatnom, de sajnos tartóztattak, ekkor közeledtem felé úgy, hogy megijedhetett.”

A politikus bocsánatot kért Hadházy Ákostól, „nem ezt érdemelte, ami történt vele”. Úgy folytatta, bocsánatot kér azoktól, akik jelen voltak. Azoktól is, akiket ez felháborít: 

„Kérem: nyugodjanak meg, ahogy a filmekben sem halnak meg igazán az emberek, épp úgy most is csupán egy színdarabot láttak, mert nem mutatott volna jól egy kizárt tag a frakcióalakulás előtt.”

– hangzik a Facebook-poszt.

A 168 Órának egy helyszínen jelenlévő szemtanú mesélte el a történteket, ahogyan azt is, Hadházyt agyrázkódás gyanújával, rövid eszméletvesztést követően szállították kórházba a mentők. Mint megírtuk, az LMP belső vizsgálatot kezdett, Hadházy maga pedig feljelentést tett, miután Sallai bántalmazta őt. 

Szemtanúk szerint a hat visszalépő egyéni országgyűlési képviselőjelölt fegyelmi eljárása zajlott szombaton az LMP budapesti székházában, amikor az eset történt. Hadházy a visszalépett képviselőjelöltek – akik ellen éppen Sallai R. kezdeményezte az eljárást – védelmében tanúskodott az etikai testület előtt, amikor párttársa dühkitörésének áldozata lett.

Sallai R. először azt mondta, „ezt nem hallgatja tovább”, majd mégsem távozott az ülésről, hanem odament Hadházyhoz, megragadta a két karjánál és székestül elrántotta. Hadházy a földrezuhant, egy percre eszméletét vesztette, miután beverte a fejét. A fegyelmi bizottság és az az előtt álló politikustársak azonnal mentőt hívtak Hadházyhoz, akit ezután be is szállítottak a Honvédkórházba. Eközben Sallai R. lelépett a helyszínről.

Hadházy  feljelentést tesz, a kórházból történt távozása után azt írta a Facebook-oldalán:

„Sallai Titkár Úr ma rendkívül méltatlanul és helytelenül viselkedett velem szemben. A Fidesz évek óta csepegteti, újabban dézsából önti a gyűlölet mérgét a közéletbe. Ha ezt sikerül semlegesíteni, legyőzhetőek. Ha nem, akkor végleg ők győztek”.