Rogán titokban, Lázár egyáltalán nem népszerűsíti a konzultációt

Miközben a fideszes nagyágyúk járják az országot, két miniszter visszavonult a Soros-fórumoktól, pontosabban egyikük csak annak nyilvánosságától.

2017. november 16., 10:20

Szerző:

Aligha szándék nélküli, hogy miközben napi szinten több fórumot rendez az országban a Fidesz a nemzeti konzultáció népszerűsítésére, két miniszter mintha kivonná magát e szereplésekből.

 Vajon Orbán Viktor mit szól ahhoz, hogy Rogán csak titokban fórumozik?

A Fidesz honlapján hetente frissül a fórumok listája, és a Magyar Nemzet kiszúrta, hogy Rogán Antal propagandaminiszter nem tartott még egyetlen fórumot sem. Meg is kérdezték a minisztériumát, hogy hogy is van ez, mire a miniszterelnök a Borsod Online című megyei lap Rogán Debrecenben tartott fórumáról szóló cikkének linkjét küldték el, na meg azt, hogy

 „Javasoljuk, hogy máskor a kérdés feltevése előtt alaposabban tájékozódjon.”

A kioktatással csupán csak az a gond, hogy Rogán debreceni fórumát a Magyar Nemzet szerint nemhogy a Fidesz honlapján nem hirdették meg, de még az MTI sem számolt be róla, holott a hírügynökség a miniszterek ilyen szerepléseiről szokott összeállítást közölni. Ezután a Magyar Nemzet újabb kérdést intézett a Miniszterelnöki Kabinetirodának, hogy megtudja, miért nem hirdették meg a Fidesz oldalán Rogán fórumát a többi politikuséval ellentétben. Ám erre már nem kaptak választ.

Eközben az is kiderült, Lázár János egyáltalán nem is jár ezekre az eseményekre, holott híres arról, hogy saját választókörzetében, Hódmezővásárhely–Makó térségében rendszeresen tart lakossági fórumot. Előfordulhat azonban, hogy azokon nem a Soros György elleni, uszító nemzeti konzultációról tart előadásokat...