Rettenetesen sértődött levelet írt minden magyarok nevében Orbán a Zsidó Világkongresszus elnökének

2018. május 18., 12:11

Szerző:

„Mélyen sérti Magyarországot és polgárait Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnökének az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) Budapestről Berlinbe költözéséről tett nyilvános állásfoglalása; az ügyben levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök a szervezet vezetőjének” – tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

A Die Presse arról írt, hogy a Zsidó Világkongresszus is bírálja Orbán Viktort, miután a Soros-alapítvány bejelentette, hogy elhagyja Budapestet. Ronald Lauder, a szervezet elnöke közölte, hogy a fejlemény aggodalommal tölti el, és nem érti, miért nem tud engedékenyebb lenni a miniszterelnök a nagy választási győzelem birtokában. Az állásfoglalás méltatlannak nevezte a körülményeket, amelyek miatt, a hatalommal kialakult ellentétek folytán a Nyílt Társadalom Alapítvány távozni kényszerül. Lauder kifejtette: nem kell mindennel egyetérteni, amit az OSF és annak alapítója, Soros György képvisel vagy tesz. Ám az nem járja, hogy így bánjanak valakivel és elűzzék az általa létrehozott szervezetet, miközben az illető ennyit tett a demokráciáért a térségben.

Soros György idáig 400 millió dollárt adományozott Magyarországon, ugyanakkor Orbán semmivel sem igazolta a Soros elleni vádakat. 

Erre ragált Orbán Viktor, aki azt írta: 

„Csodálkozunk. (...) Az alapítvány elköltözésének Budapesten köztudott és nyilvánvaló oka, hogy Magyarország olyan szabályokat vezetett be, amelyek a transzparenciát kiterjesztik a külföldről finanszírozott szervezetekre is" – olvasható a levélben.

„Tisztelettel felhívom az elnök úr figyelmét, hogy

az alapítványt és annak alapítóját személyes felelősség terheli az európai antiszemitizmus növekedéséért is.

Olyan személyeket is bejuttatott a migránsok között Európába, akiknek politikai és vallási nézetei érzékelhető mértékben megnövelték a zsidó közösségek veszélyeztetettségét. Ezzel szemben Magyarország és annak kormánya az európai zsidó közösségeket is védi, amikor megakadályozza a migránsok ellenőrizetlen bejutását az Európai Unió területére" – szögezi le írásában a miniszterelnök.

„Politikánknak erkölcsi és elvi okai vannak, továbbá a zsidó-keresztény együttélés eszméjét is szolgálják, amelyben mi továbbra is töretlenül hiszünk. Ezért a Zsidó Világkongresszustól természetesen sem elismerést, sem köszönetet nem várunk. Elvárunk ellenben az óceán másik, biztonságosabb részén élő zsidó vezetőktől

több éleslátást és együttérzést, a nyilvánosság elé tárt véleményükben több tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot"

– írta levele végén „fogyatkozó reménységgel" Orbán Viktor.

Tegnap 18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.