Retteg Révfülöp, komplett vaddisznókondák flangálnak az utcákon

2018. július 17., 15:00

Szerző:

Révfülöpön félelmet keltenek a vaddisznók az emberekben, mivel a szűk utcákban esténként bármikor találkozhatnak a kondákkal. Az állatok jelenléte most már kihat a turizmusra is.

Esténként a külső lakóövezetekből nem mernek lemenni az éjszakai életbe, mert hazafelé nagyon nagy eséllyel futnak össze vaddisznókkal – mondta el a veol.hu-nak Kondor Géza polgármester egy minapi zártkörű szakmai megbeszélés után.

„A helyzet nagyon komoly. A lakosságot most már nem az érdekli, hogy ez a helyzet, hogy állt elő, hanem az, hogy hogyan lehet megoldani – összegzett a polgármester.

Mint mondta, rövidtávú megoldást a hatóságok sem prognosztizáltak a mostani megbeszélésen,

ezúttal azonban csak a problémákat összegezték és a tennivalókat beszélték meg.

Az önkormányzat továbbra is fokozottan felszólítja az elhanyagolt területek rendbetételére a nyaralók tulajdonosait. A vadásztársaság részéről pedig ígéretet kaptak arra, hogy rövid időn belül két vaddisznóbefogó-csapdát telepítenek – írja a portál.

Nem csak Révfülöpön, más városokban is a frászt hozzák a vadak a külső részek lakóira. Például Tatabányán, ahol az április hír szerint már annyi a vadállat – köztük a vaddisznó –  hogy a város rendőrkapitánysága engedélyezte a helyi vadásztársaságnak: tagjai akár a városon belül is kilőhetik az állatokat. Nagyjából ez történt május végén Miskolcon is.