Rémhírterjesztés miatt a Jobbik feljelenti a nemzeti konzultáció hangadóit

2017. november 28., 16:51

Szerző:

Rémhírterjesztés miatt feljelentést tesz Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője azok ellen a kormánytagok és fideszes politikusok ellen, akik – megfogalmazása szerint – aktív résztvevői a Soros-tervvel kapcsolatos társadalmi agymosásnak.

Az ellenzéki politikus keddi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a korábbi feljelentésére a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI) hétfőn kapott, Soros György elleni feljelentését elutasító határozat után Orbán Viktornak és a kormánynak egy hivatalos pecsétes papírja van arról, hogy hazudik egy sok milliárd forintnyi közpénzt felemésztő, hónapok óta tartó kampány során. „Tízmillió ember agymosása zajlik, és ennek egyszer s mindenkorra véget kell vetni” – jelentette ki a Jobbik szóvivője, aki riasztónak nevezte, hogy mintha visszafordíthatatlan társadalmi folyamatok indultak volna el, eddig ismeretlen fokú gyűlölettel.

Mirkóczki Ádám úgy fogalmazott, szerencsés történelmi fejlődésű országban egy ilyen eset után a kormány bocsánatot kérne, adott esetben szerinte a kampány kitalálóinak és lebonyolítóinak a politikai státusa is megszűnne. Hozzátette, egy ilyen államban az volna a minimum, hogy bocsánatot kérnek a társadalomtól az egész hecckampányért. Közölte, várhatóan még ezen a héten megérkezik a hatóságokhoz, várhatóan az Országos Rendőr-főkapitánysághoz a beadvány. Kérdésre válaszolva jelezte: ha az NNI nyomozást rendelt volna el korábbi beadványa ügyében, akkor kötelezettség elmulasztása miatt tett volna újabb feljelentést.

Az ellenzéki párt szóvivője megjegyezte, a rémhírterjesztés a Btk. szerint csak közveszély helyszínén valósítható meg, de szerinte ennek a kitételnek megfelel a migrációs válság.  Egy másik kérdésre válaszolva, Simicska Lajos újabb plakátirkálásáról Mirkóczki Ádám annyit mondott, szerinte ez belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.