Reklámszatyorban hordták a kenőpénzt Botkának és Tollernek – írja szegedi fideszes lap, a polgármester feljelentést tesz a cikk miatt

2018. február 8., 16:55

Szerző:

Összesen 250 millió forintot kért zsebbe Botka László és Toller László a 2000-es ével elején azért, hogy tető alá hozzanak egy zsíros ingatlanüzletet Pécsen. Botka hozta a projektet, Toller simítgatta helyben az ügyeket és közösen intézkedtek a Gazdasági Minisztériumban – írja egy bírósági vallomás nyomán a Fidesz-közeli szegedma.hu.

A férfi, aki speciel áfa-csalás miatt állítottak bíróság elé, azt állítja, hogy az ügy 2000-ben indult, amikor egy német befektető ingatlan-projektet keresett Magyarországon. Végül Botka László segítségével Pécsett kötött ki, azért, mert Botka és a legendás pécsi polgármester, Toller László nagyon jóban voltak.

A vádlott állítása szerint ő maga személyesen is vitt egyszer reklámszatyorban 50 milliót Botkának és Tollernek a Parlament melletti Biarritz étterembe, végül kisebb részletekben kapta meg a két politikus a 250 milliót, mert csak így tudták feltűnés nélkül kivenni a pénzt a bankból.

Botka László a lapnak eljuttatott közleményében határozottan tagadta, hogy bárkitől is pénzt fogadott volna el. A cikk minden tényállítása szemenszedett hazugság – írta, jelezve, hogy feljelentést tesz a cikkben foglaltak miatt.

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.