Rejtélyes soroksári erődben él Kubatov Gábor, az FTC elnöke, a Fidesz pártigazgatója

2018. május 9., 15:30

Szerző:

Még a méretét – és így az értékét – sem lehet felbecsülni annak a erődszerű soroksári  épületkomplexumnak, amelyben tavaly ősz óta él Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke, a Fidesz pártigazgatója és alelnöke – írja a hvg.hu.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

A portál cikke szerint a politikus tavaly költözött be a Soroksár felkapott, a Gyáli-patakhoz közeli területén fekszik egy csendes utcában, amely csak tavaly kapott szilárd burkolatot. Hermetikusan el van zárva a külvilágtól, elöl részben betonkerítés, hátul egy méter magas kőfal védi, a bejáratot és az utcát ipari kamerák pásztázzák. A hvg.hu egyik forrása szerint Kubatov Gábor afféle menekülési útvonalként néz az épületkomplexumra, amelyben szerelőcsarnok és garázs is helyett kapott a politikus négy Opel Kadettjének – foglalkozására nézve a Fidesz alelnöke autószerelő –, a vagyonbevallásában azonban a ház sehol nem szerepel. Ennek az lehet az oka, hogy a telek a feleségének a 80 éves édesanyja nevére vásárolták meg még 2016 októberében. Egy bonyolult telekegyesítési és -megosztási manőver után építették fel rá a házat. 

Arról, hogy az épületkomplexum mennyit érhet, csak találgatásokba lehet megkockáztatni, de a hvg.hu összehasonlítási alapként arra hívja fel a figyelmet, hogy egy-egy környékbeli ház 70 és 100 millió forint közötti áron hirdetnek. Ezek a házak kisebb telken fekszenek, mint az a 2643 négyzetméter, amelyre a Kubatov-rezidenciát felhúzták. Annyira új, hogy még az ingatlan-nyilvántartásban sem szerepel.

Egyébként a politikus vagyonnyilatkozatában nemcsak a háznak nincs nyoma, hanem annak sem, hogy miből futotta rá. Abban, amelyet januárban kellett leadnia, semmilyen kiugró jövedelem nem szerepel, mindössze az derül ki belőle, hogy a vagyona egy új Volkswagen Jettával és 600 ezer forinttal gyarapodott.