Rehabilitációs túrára gyűjtenek Boginak, a maradandó agykárosodást szenvedett kislánynak

2018. szeptember 12., 16:03

Szerző:

„Keresünk 350 embert, aki egy ezressel segít! (de legalább egy megosztással)

Egy évvel ezelőtt a vágy az volt, hogy találkozhasson Bogi kedvenc zenekarával, a Tankcsapdával. Akkor ezt az internet erejével összehoztuk egyetlen nap alatt.

Most nagyobb a baj. 

Bogi rendkívül rossz állapotban van, ezért szeretnék elvinni Sopronba egy rehabilitációs kúrára, melynek költsége 350 000 forint. Annyira nem sok pénz, Bogi szüleinek mégis rengeteg.

Hiszem, hogy van 350 olyan ember, aki megteheti, hogy 1000 Ft-ot – egyetlen ezrest – utal a Bogiék megsegítésére létrehozott alapítvány – a Második Élet Alapítvány – számlájára.

Sőt, hiszem, hogy akad olyan vállalkozás, aki ennél sokkal többet is.

Számlaszám: 11702012-21170926-00000000"

– írja szívfacsaró Facebook-bejegyzésében Lukácsi Krisztina, a Budai Nagy Antal Szülői Választmányának elnöke.

Horváth Bogi történetét két éve a 168 óra is megírta. 2015 áprilisában az akkor nyolcadikos lány éppen felelt angolórán, amikor rosszul lett és összeesett. Leállt a szíve. Amíg a mentők kiérkeztek, a tanároknak sikerült újraéleszteniük, de a lány agya hosszú percekig nem jutott oxigénhez, ez visszafordíthatatlan károsodást okozott. Bogi hetekig kómában feküdt, amikor végre felébredt, kiderült, hogy elveszítette a látását, nem tud felkelni az ágyból, nem érteni a beszédét. Az állapota az elmúlt másfél évben alig javult, ágyhoz van kötve. Állandó gondozásra-felügyeletre szorul.

A nehéz anyagi helyzetben lévő Bogiért sokan megmozdultak, különösen Lukácsi Krisztina erőfeszítései megindítóak, ő már segélykoncertet is szervezett, hogy a család javíthasson a szűkös körülményein. 

Horváth Bogi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.