Rátóti az SZFE-ügyről: az igazi cél a kormánybuktatás

2020. szeptember 21., 18:04

Szerző:

Rátóti Zoltán szerint az SZFE új kuratóriuma bármit csinált volna, ugyanez lett volna a vége - a cél a kormány megdöntése.

Az Origónak adott interjújában azt mondja, kiderült egy kiszivárgott dokumentumból, hogy előre eltervezett politikai akció volt az SZFE körüli botrány. Ez a kiszivárgott dokumentum pedig az a körlevél, amit az SZFE kommunikációs vezetője küldött ki a hallgatóknak a nyári szabadegyetemről, amelynek keretében megnéztek egy egyetemfoglalásról szóló dokumentumfilmet, és Gulyás Márton is a rendezvény közreműködői között volt. 

A Nemzeti Színház színésze, egyben az SZFE-t felügyelő, de az egyetem jelenlegi, lemondott vezetése és a diákok által illegitimnek tartott kuratórium tagja azt mondja, az egyetemi autonómia hangoztatása csak "fedősztori", a cél a kormány megbuktatása.

Rátóti szerint több tanárt és kollégát is megvezettek.

 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.