Raktár lángol sűrű füsttel a Honvédkórház és a rendőrpalota mellett

2018. június 13., 09:53

Szerző:

Olvasónktól kaptuk az alábbi fotókat, amelyen látható, hogy sűrű füsttel lángol a XIII. kerületi Frangepán utcában egy műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktárépület - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján. Az oltáson több mint ötven fővárosi tűzoltó dolgozik, a lángok raktárépület mellett fekvő irodaházakat is veszélyeztetik.

Fotó: 168 Óra/olvasói fotó

A rendőrség a honlapján azt írta, az Üteg utca és a Hajdú utca között teljes szélességében lezárták a Frangepán utcát. A forgalmat a környező utcákba terelik.

Fotó: 168 Óra/olvasói fotó

Bár az OKF közlése szerint egészségre veszélyes anyag nem került a levegőbe, a hatalmas tűz miatt a kivezényelt rendőrök egyre távolabb parancsolják az újságírókat és a bámészkodókat, a környékbelieket pedig utasítják, hogy az ablakokat zárják be. A környéket evakuálják. Több száz embert kísértek biztonságos helyre.

Fotó: 168 Óra/olvasói fotó

 

15:00

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.