Ráhelezni tilos! – Cegléden kifüggesztették a szemetelést tiltó táblát

2018. szeptember 17., 15:26

Szerző:

Új táblák jelentek meg a napokban Cegléden: a város határában, a bejövő utak mellett és a 4-es főút egyik körforgalmában is arról tájékoztatják az arra járókat, hogy

Ráhelezni tilos!

– vette észre a Facebookon a Ceglédi Panoráma nevű csoport posztját a hvg.hu.

 

A bejegyzésből nem derül ki pontosan, vajon mit jelenthet a ráhelezés, és pláne, hogy Cegléden mit jelenthet, de a legtöbb kommentelő sejti, mire gondolhatott a táblát elhelyező ismeretlen. Egyikük egy komplett szótári szócikket mellékel a megfejtéséhez:

Fotó: Facebook/Karina Surányi

A kifejezés minket is zavarba ejt, csak annyit tudnánk hozzáfűzni, hogy a nyáron a fél magyar sajtót, valamint a horvát és a szerb mádiát is bejárta egy hír, amely szerint a Horvátországban nyaraló Orbán Ráhel egy használt pelenkát rejtő zacskót dobott e egy laza mozdulattal a horvát autópálya mellett.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.