Polt Péter megígérte, hogy azonnal felsikolt, ha korrupciót lát Magyarországon

2018. április 18., 11:18

Szerző:

Együttműködési megállapodást írt alá a Legfőbb Ügyészség és az Európai Beruházási Bank a két szervezet közötti információcsere elősegítésére a csalás, a korrupció, az összejátszás, kényszer, pénzmosás és/vagy terrorizmus finanszírozásának megelőzésére és felderítésére – írja a Legfőbb Ügyészség közleményét idézve a hvg.hu.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A két szervezet megállapodott, hogy a vizsgálataik részeként megosztja egymással a releváns információikat, és kölcsönösen támogatja munkájukat.

Az Európai Beruházási Bank az EU bankja, amely kedvező feltételekkel kínál kölcsönt helyi bankokon keresztül kkv-knak, de az állami szerveknek is. Magyarországon például olyan nagyprojektekhez nyújtott hitelt a szervezet, mint a négyes metró, de a Diákhitelt, az uniós támogatások állami önrészét és a Magyar Tudományos Akadémia működését is részben EIB-hitelből finanszírozza az állam.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.