Polt Péter hivatala előtt tüntettek, aztán lezárták a Váci úti felüljárót

A közmédia erőszakos biztonsági emberei helyett a letámadott képviselők ellen indult eljárás.

2019. január 23., 19:31

Szerző:

Szerda este 6 órára hívtak össze demonstrációt a budapesti Markó utcába, a Legfőbb Ügyészség épülete elé, miután az MTVA épületében intézkedő biztonságiak helyett a képviselők felelősségét kezdte vizsgálni az ügyészség – tudósított a hvg.hu.

Az eseményen sok MSZP-s zászlót lehet észrevenni, a rendőri készültség komoly, a környező utcában is rendőrautók sorakoztak. A tüntetés kezdete után néhány perccel nagyjából 100 ember lehetett a helyszínen, fél 7 utánra ez a szám néhány százzal növekedett.

„Ismeretlen tettesek tüntetése” - Demonstráció a Legfőb
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Hadházy Ákos független képviselő volt a tüntetésen az első felszólaló, azt mondta: a hatalom fél, és az a kutyák közül is az a legveszélyesebb, amelyik fél.

„A hatalom azonban végig fog menni azon az úton, amelyiken elindult, de ez az út Tádzsikisztánba, Pekingbe, Moszkvába, azaz diktatúrába vezet (...) A Polt Péter vezette ügyészség eddig csak nem cselekedett akkor, amikor kellett volna, de szintet lépett azzal, hogy koholt vádakra hivatkozva indított nyomozást” – mondta Hadházy.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes beszédében elmondta, a legutóbbi döntésével az ügyészség bebizonyította, hogy „nem a jogállamiság, hanem a hatalom oldalán áll”.

„Az ügyészség pedig a jogait gyakorló politikusok ellen kezdtek nyomozást mentelmi joguk felfüggesztésével és büntetőeljárással való fenyegetés mellett, miközben a mentelmi joggal rendelkező politikusokat verő biztonsági őrök felelősségét nem vizsgálja senki, mindezzel a rendszer a nyílt és leplezetlen diktatúra szakaszába lépett Magyarországon” – tette hozzá Kunhalmi.

A demonstráció után néhány tucat tüntető teljes szélességben lezárta a Váci úti felüljárót – írja az Index. A felüljáró mindkét végén rendőrsorfal állt fel, mindenkit igazoltattak és mindenki ellen szabálysértési eljárást indítanak. A forgalom nagyjából 20 perc után állt helyre.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.