Politikai matematika: hány nap alatt szed le egy közmunkás egy plakátot Veszprémben?

2018. július 15., 08:20

Szerző:

Nem szedte le határidőre Veszprémben választási plakátjait a Kétfarkú Kutya Párt, így az önkormányzat megtette helyettük, a munka árát pedig kiszámlázták a pártnak. Ez alapján úgy tűnik, az egyik legjövedelmezőbb vállalkozás a plakáteltávolítás lehet. A pártnak küldött – és a Facebookon közzétett – ügyvédi felszólítás szerint ugyanis a városban „1 db. nagy, 13 db. közepe és 26 db kicsi (összesen negyven)" plakát (a 26 kicsi praktikusan matrica) eltávolításáért 135 ezer forint + áfát, azaz 171 ezer forintot számított fel a Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. 

A kétfarkúak az ár alapján úgy számolnak, hogy a 40 plakát leszedésében 3 közmunkás egyhavi munkája van benne. Ezek szerint egy közmunkás egy hónap alatt 13 plakátot szed le, azaz egy plakát leszedéséhez majdnem 2 nap kell. Az mindenesetre biztos, hogy Veszprémben egy plakát eltávolítása 4286 forintba kerül.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.