Politico: Izraeli hírszerző cég dolgozott a Soros-civilek lejáratásáért

2018. július 7., 12:02

Szerző:

Április elején, közvetlenül a választások előtt az Index írta meg, hogy egy magánkézben lévő, volt hírszerzőkből álló izraeli biztonsági cég állt rá Magyarországon több olyan civil szervezetre is, amelyet az Orbán-kormány vett a célkeresztjébe a Soros-ellenes kampánya során.

Nem sokkal később, a Buzzfeed News ennél tovább ment és már az orosz vezetésig érő szálakról és egy román szoftverfejlesztőről is szó esett. A Buzzfeed hét civil szervezetet célzó akcióról beszél, melyek közül egy kivételével mind Soros Györgyhöz kapcsolódik. A portál állította, minden bizonnyal ugyanaz a csoport áll az összes akció mögött.

Most a Politico írt arról, a hírszerző cég egy korábbi, belső forrására hivatkozva, hogy a Black Cube-ot bízta meg valaki a magyarországi választások előtt azzal, hogy próbáljon meg minél több, Soros György nevéhez köthető vagy általa támogatott civil szervezetet lejáratni.

A módszer, ahogyan arról írtunk, az volt, hogy

álnéven, ál (ám alapos internetes háttérinfóval felépített) cégek képviselőjeként próbálták különböző szervezetek vezetőit illegális tevékenységre, kompromitáló megjegyzésekre rávenni.

Az egyik ilyen esetről nagyon részletesen beszámolt az Index, amelyben Siewert András, a Migration Aid képviselője már a találkozó előtt értesítette az Alkotmányvédelmi Hivatalt, hogy gyanús megkeresést kapott, és rögzítette is a találkozó hanganyagát.

Siewert András az állítólagos Grigori Alexandrov képével
Fotó: Biró Marianna

Az utolsó találkozóra már nem kellett elmennie a „cégvezetővel”, mert a férfi felszívódott. Mint kiderült, a beszélgetésüket ő is rögzítette, azt pedig, amit neki mondott, Siewert egy hónappal később, a Magyar Idők publicistája, Bayer Zsolt cikkében látta viszont.Ő egy állítólagos oknyomozó újságíróra hivatkozva azt állította, hogy a Migration Aid titkos és illegális adatbázist épít, csakhogy a hangfelvételből kiderül, hogy ez nem igaz, Siewert az Alexandrovval folytatott beszélgetésben mindössze a magyarországi adatvédelmi törvényekről beszélt.

A Politiconak nyilatkozó források most azt erősítették meg, hogy hiába tagadta a Black Cube, hogy közük lenne az ügyhöz, az izraeli cég áll a háttérben. Arról viszont nem volt információjuk, ki pénzelte az akciót.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.