Öt év alatt szerény 150 millió forintot kocsikázott el a fideszes józsefvárosi önkormányzat

2019. december 7., 16:21

Szerző:

Százötvenmillió forintot költött el a fideszes józsefvárosi vezetés autóhasználatra az elmúlt öt év alatt – derül ki Pikó András új polgármester Facebook-posztjából.  Eszerint

  • a közvetlen előd, Sára Botondot a személyi használatra kapott önkormányzati autója mellett egy saját sofőrrel ellátott hivatali autó is szolgálta,
Sára Botond
Fotó: Sára Botond Facebook-oldala
  • volt hivatali autója saját sofőrrel az egyik alpolgármesternek is
  • egy másik személyi használatra kapott egy autót,
  • a polgármester kabinetfőnökét is egy személyi használatra átadott autóval utazhatott.

Ha nem váltják le őket a választók október 13-án, akkor flexszel kellett volna kivágni őket a hivatali autójukból – gúnyolódik a busszal és biciklivel Pikó András, hozzáfűzve, hogy ő látott havi 120 ezres üzemanyag-elszámolásokat is. 

A hét hivatali autó jelenleg a polgármesteri hivatal előtt foglalja a parkolót Pikó András egyszer használta az egyiket, még egyszer pedig az egyik alpolgármester ült be egy tárgyalás miatt, szóval a hétből összesen kettőt tartanak meg,. Két autót átadnak a közterület-felügyeletnek az elavult járműpark frissítésére, egyet a kerületi idősek gondozásában fognak szolgálatba állítani. Két autónak még keresik a helyét.

Az önkornányzatnál maradó autóknak nem lesz külön sofőrjük.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.