Percek alatt eltüntették a homofóbiáját kritizáló bejegyzést a családügyi államtitkár, Fidesz-alelnök oldaláról

2018. július 3., 11:41

Szerző:

„Vajon hány percig marad kint a kommentem ennek a nőnek – aki történetesen a Fidesz alelnöke és családügyi államtitkár – a Facebook oldalán" – tette fel a kérdést a Mi vagyunk a többség tüntetések egyik szervezője, Homonnay Gergely. Az Erzsi for president Facebook-oldal üzemeltetője, író ugyanis Novák Katalin nyilvános oldalán fűzött kommentárt ahhoz, amiről a 168 Óra is beszámolt: a családügyi államtitkár nyíltan homofóbb kijelentéseket tett a hétvégén.

Novák Katalin szombaton a kaposvári református templomban regélt arról, hogy nem kell félni a homofóbia vádjától, sőt ki kell állni a házasság értéke mellett, mert „amikor egy maroknyi kisebbség jogaiért harcolna egyesek, elfeledkezünk a többségről".

 

Novák Katalin oldaláról eltüntették a hozzászólást
Fotó: Facebook/Homonnay Gergely

Mindezek után nem okozhat nagy meglepetést, hogy a Novák-rajongók többségének védelmében a Novák-kritikus Homonnay kommentárja nem sokáig maradhatott látható az államtitkár oldalán:

Jelenleg a kommentet csak az látja, aki írta, és az a pár tucat ember, aki lájkolta. Mindez Homonnay szerint bizonyítja: „mennyire gyáva a Fidesz alelnöke, aki képtelen a normális párbeszédre. Novák Katalin egy normális országban nem lemondana, hanem elbujdokolna szégyenében azok után, amiket a Magyar Időkben és egyéb helyeken nyilatkozott a családról" – fogalmazott az aktivista.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.