Pécs után most Debrecenben üldözik Soros Györgyöt

2017. december 18., 15:17

Szerző:

Amíg a Fidesz vezeti Magyarországot, nem engedi, hogy beteljesüljön a Soros-terv – mondta Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter hétfőn Debrecenben sajtótájékoztatón.

Kósa Lajos szerint elkezdődött Magyarországon azoknak a civil szervezeteknek a szervezése, amelyek részt vesznek az Európai Parlament kötelező betelepítési kvótájának végrehajtásában. Hangsúlyozta: Soros György Debrecenben 130 millió forinttal támogatja azt az Alternatív Közösségek Egyesülete nevű civil szervezetet, amely szerinte csak látszólag végez civil tevékenységet, valójában a menekültek betelepítésében, integrációjában és családegyesítésében lesz feladata. Azt nem mondta, hogy ezt honnan veszi.

Kósa Lajos szerint a szervezet működése átláthatatlan, mert a milliárdostól kapott támogatást nem társegyesületeknek adja tovább, hanem úgynevezett csoportoknak, amelyek nem bejegyzett egyesületek, így nem is jogi személyek. A valóság ezzel szemben az, hogy egyesületek is pályázhatnak, de mellettük várják magánszemélyek pályázatát is, akik az elnyert támogatásból hozhatnak létre civil szervezetet. 

Itt írtuk meg, hogy Pécsett a Páva Zsolt vezette önkormányzat hogy járt el az Emberség Erejével Alapítvánnyal szemben.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.