Páva Zsolték korábban támogatták a pécsi alapítványt, ma már álcivileknek hívják őket

2017. december 15., 19:15

Szerző:

Csütörtökön szavazta meg a pécsi közgyűlés azt a határozatot, amelyet Páva Zsolt polgármester aláírásával terjesztettek be, és amellyel a Soros György elleni kormányzati hadjárat jegyében gyakorlatilag száműzni akarják az Emberség Erejével Alapítványt (EEA) a városból . Az önkormányzat problémája az EEA-val az, hogy a Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványtól kapott támogatást, és – hangzik a bornírt, minden alapot nélkülöző vád – bele akarnak szólni a választásokba.

Zoom most megkereste az EEA-t, hogy korábban volt-e bármilyen konfliktusuk a város vezetésével. Az alapítvány megerősítette, hogy semmilyen nézeteltérés nem volt közöttük, sőt, háromszor nyertek is pályázatukkal önkormányzati támogatást:

  • VegaFeszt (08-8/926-2/2014) nevű program Vegetáriánus és tudatos (zöld) életvitel népszerűsítése – 300 000 Ft
  • Fesztivál a város felett 08-8/1331-2/2013 Pécsi zenekarok társadalmi felelősségvállalása – 210 000 Ft
  • EKF-CK-2010/55 Kulturális közösségi program a Rockmaraton Fesztiválon – 1 000 000 Ft

Mindhárom pályázatot a Páva Zsolt vezette fideszes önkormányzattól nyerték. Korábban nem jelentett problémát, hogy az alapítvány az azóta szintén ellenségnek kikiáltott norvég alapból is kapott támogatást. Páva Zsolt szavaival élve most már nem a „helyi közösség kovászainak”, hanem álcivileknek számítanak.

Szombaton egy magánszemély kezdeményezésére tüntetés lesz Pécsett az alapítványok ellen elfogadott nyilatkozat és a város gyámság alá helyezése miatt. A tüntetést a Nappali bár elé tervezik, ahol az EEA irodája lett volna. 

Páva Zsolt
Fotó: MTI/Lendvai Péter

Ahogy megírtuk, a főbérlő kérésére visszamondták a megállapodást, de az EEA nem marad fedél nélkül.