Papucsban és köntösben rakták ki az út szélére az agyvérzéses nőt a betegszállítók

2018. március 29., 12:16

Szerző:

Erzsébet agyvérzéssel került kórházba, egy hétig kellett bent feküdnie. Amikor hazaengedték, még mindig nem tudott segítség nélkül járni, nehezen beszélt, mozgott. Egy dél-pesti kerületben lakik, de a kórház tévesen egy másik, a lakóhelyétől legalább félórányi autózásra lévő, angyalföldi utca címét adta meg a betegszállítóknak. A kerületen kívül minden más, az utcanév és a házszám is stimmelt a címzésben – írja az Index.

„Letoltak egy ágyon a betegszállítóhoz, segítettek beszállni, aztán velem és egy férfi beteggel elindultunk. Hosszan furikáztunk, Pestszentlőrincre mentünk először, mert ott fel kellett volna venniük egy beteget, de mire odaértünk, kiderült, hogy ő már taxival elment a kórházba. Ezután a Jahn Ferenc kórház Gyáli úti részlegéhez kanyarodtunk, ahol szintén felvettünk egy férfit, majd kiraktuk az Üllői útnál, CT vagy MR vizsgálatra ment. Ott egyszer csak azt mondta a betegszállító, hogy akkor most engem hazavisznek Angyalföldre. Mondtam gyorsan, hogy minek mennék én oda, nem ott lakom.”

Na jó, akkor most kiszállunk

- mondta Erzsébetnek kisebb vita után a betegszállító, aki azt bizonygatta, hogy arra a címre kell menni, amely a papíron van. Aztán aláírattak vele egy papírt, amit nem látott jól, majd mellé tették a csomagjait és elhajtottak – mesélte a nő. Egy taxis vitt haza, aki az Indexnek megerősített a történteket. 

A Jahn Ferenc Kórháznál azt mondták, hogy ebben az esetben is - ahogy mindig - a betegek szállításával kapcsolatos érvényes eljárás rend szerint jártak el, és az Országos Mentőszolgálatnál (OMSZ) rendelték meg a szállítást, de sajnos valóban rossz kerületet tüntettek a a lapon, amit a szállítónak átadtak. 

A mentőszolgálattól Győrfi Pál, kommunikációs vezető azt mondta az Indexnek, hogy bár hivatalos panasz az Országos Mentőszolgálathoz nem érkezett hivatalos tájékoztatást kérnek az érintett betegszállító cégtől, amelynek kötelessége a jogszerű és tisztességes munkavégzés. Hogy melyik cégről lehet szó, azt nem közölte.

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.