Pánikszerűen menekült a kamera elől a fideszes lelkész-képviselő, aki uniós pénzből újíttatta fel a házát

2018. május 4., 09:22

Szerző:

A református lelkész Hörcsik Richárd családja is uniós támogatással építhetett vendégházat Göncruszkán. A szomszéd elmondása szerint azonban az ingatlant leginkább a képviselő és rokonsága használja. A fideszes politikusnak nincs mondanivalója az ügyről.

Egy nagyszülői házból átalakított vendégház építésére pályázott a Nitor Abaúj Szociális Szövetkezet Göncruszkán 2015-ben. A szervezet tagjai között van a térség fideszes országgyűlési képviselője, Hörcsik Richárd testvére, valamint annak fia is. A hvg.hu szerdán írta meg, hogy az alig 700 lakosú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban a közel 18 millió forintos uniós támogatással felújított ingatlant nem vendégházként üzemeltetik, hanem saját célra használják.

A szerdai cikk szerint a házon semmi sem jelezte, hogy kereskedelmi szálláshelyről lenne szó. A Hír Tv beszámolója szerint azonban csütörtökre

kitettek egy A4-es papírlapot a Ruszkay Pál Vendégháznak nevezett épület kapujára egy emailcím a szállásfoglaláshoz, sőt, a projekttábla is látható az ablakban.

A helyiek nem szívesen nyilatkoznak arról, mit tapasztalnak a környéken. Mások azt mondták, láttak vendégeket a háznál. „Szoktak lenni idegen autók, nem is egyszer, nem is kétszer, szerintem használják. De hogy kik, azt nem tudom, mert ugye az ember nem ismeri őket, gondolom én, interneten jelentkeznek be, vagy valami, de üzemel vendégházként az a lakás” – mesélte egy helyi nő.

A szomszédban lakó idős asszony szerint azonban főleg a Hörcsik család használja a vendégházat.

„Ide járnak a Lajosék, a Zsuzsi, az öregek, a gyerekek is járnak ide családostul is látni őket, meg van, amikor szoktak hozni magukkal valakiket” – mondta.

A református lelkész/fideszes politikus hallgat az ügyről.

Az eset nem egyedülálló a NER regényes történetében, Becsó képviselő péládul Hollókőn épített magának vendégházat uniós pénzből, Izsákon pedig Mondok József – ugyancsak fideszes – polgármester húzott fel saját használatra vadászházat, szintén brüsszeli támogatással. Utóbbi ellen, láss csodát, még vádat is emeltek emiatt.

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.