Ötvenkilenc millió forintos tartozása van az inárcsi gyilkosnak, aki nyakon szúrta a háromgyermekes családsegítőt

2018. július 13., 16:07

Szerző:

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte, hogy a családdal egyetértésben saját halottjának nyilvánítja az Inárcson július 11-én munkavégzés közben meggyilkolt szociális munkást, a Dabasi Család és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ munkatársát.

A minisztérium azt írta, hogy a háromgyermekes édesanya hosszú évek óta, nagy szakmai tapasztalattal és alázattal dolgozott családsegítő szociális munkásként. Időt és energiát nem sajnálva karolt fel számára sokszor ismeretlen, rászoruló embereket, akiknek lehetetlent nem ismerve próbált kiutat keresni nehéz élethelyzetükből.

– A szociális és gyermekvédelmi területen foglalkoztatottak közfeladatot ellátó személynek minősülnek. Az itt dolgozó mintegy százezer ember nagy elkötelezettséggel fordul minden nap a kihívásokkal küzdőkhöz, és helytáll embert próbáló munkájában. Az inárcsi családsegítő élete utolsó pillanatáig ezt tette, az Emmi munkatársait megrendítette a tragédia. Halála veszteség a teljes szociális szakmának

- írja a minisztérium közleményében.

 

Ahogy arról beszámoltunk, szerda reggel egy 61 éves férfi, Cs. Attila bement a családsegítő hivatalba, ahol kiabálni kezdett, és egy késsel nyakon szúrta az ügyintézőt, hogy a nő a helyszínen elhunyt. A volt rendőrnek anyagi problémái voltak, júliusban családjával együtt el kellett volna hagynia a házukat. A családsegítő megpróbált szállást találni a gyanúsítottnak és családjának, azonban nem járt sikerrel, ezt akkor, szerda reggel közölte az érintettel. A férfi dühös lett, és késével megszúrta a nőt. Ezután a férfi átment a polgármesteri hivatalba és bejelentette, hogy mit tett.

Cs. Attila a feleségével inárcsi házukban közösen nevelték három gyermeküket, akik közül kettő kiskorú, és az egyik fogyatékos. A gyanúsított és felesége többféle jogcímen összesen mintegy 59 millió forint tartozást halmozott fel, emiatt végrehajtási eljárás indult ellenük, amelynek során a házukat elárverezték - tudta meg a 24.hu.

Az ügyészség ma indítványozta előzetes letartóztatását, büntetése akár életfogytig tartó szabadságvesztés is lehet.

 

 

Tegnap 16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Tegnap 15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.