Öt hetet ült börtönben Kulcsár Attila és már szabadul is

2017. augusztus 18. 14:04

Napokon belül hazamehet a börtönből Kulcsár Attila, a brókerbotrány főszereplője, aki csak öt héttel ezelőtt vonult börtönbe – írja a Magyar Idők.

Sokkal tovább tartott, míg elítélték, hiszen a botrány 2003-ban pattant ki, a tárgyalás 2006-ban kezdődött, jogerős ítélet pedig csak idén márciusban született. Akkor öt év letöltendő börtönre és ötmillió forint pénzbüntetésre ítélték az egykori brókert, aki azért mehet haza öt hét után a börtönből, mert az öt évet szinte teljesen letöltötte előzetesben, házi őrizetben és lakhelyelhagyási tilalom alatt.

Az első ítélet egyébként még nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték Kulcsárt. Másodfokon megalapozatlanság miatt új elsőfokú eljárásról rendelkeztek, amelyben 2015 decemberében hat és fél év börtönre és 230 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték. Ezt enyhítette márciusban jogerősen a táblabíróság. Kulcsár Attila 1998-2003 között rendkívül magas hozamokat ígérve jogosulatlanul forgatta ügyfelei, köztük állami vállalatok és önkormányzatok pénzét. A piramisjátékra hajazó rendszerben a sikkasztással okozott kárt az ügyészség 8,3 milliárd forintra becsülte.

Fotó: MTI