Ostobák és kapzsik - írja a fideszes képviselő Rogánról, Kósáról és Semjénről

2018. április 10., 16:03

Szerző:

Sebes Gábor, Budafok-Tétény fideszes önkormányzati képviselője nagyon súlyos, szokatlanul kritikus posztban bírálta a kormányzati korrupciót saját Facebook-oldalán. A politikus attól tart, hogy a legújabb kétharmados győzelmet sokan felhatalmazásnak veszik az ország további megkárosítására.

Azt írja, hogy Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) vizsgálata szerint a magyar közbeszerzések 36 százalékában egyetlen pályázó volt.

„Magyarország ezzel a második legrosszabb helyen áll az EU-ban. Sajnos sok olyan, közbeszerzésekhez köthető ügy van, amelyek bírósági ítélet nélkül is bűzlenek a korrupciótól. Az ugyanazon a számítógépen írt alternatív ajánlatok, az egyetlen cégre kiírt, más által nem megnyerhető pályázatok egyértelműek. Ugyancsak tagadhatatlan, hogy a letelepedési kötvények értékesítése jól kifundált pénzszivattyú, amely az államkasszának járó pénzt magáncégekbe juttatja.”

Sebes szerint nem lehet kijelenteni, hogy mindent megtesznek az országért, miközben „szemérmetlenül meglopják az államkincstárat”. Úgy véli, hogy a korrupcióban az is szörnyű, hogy a Fidesz és Orbán összes szavazóját és hívét bűntárssá teszi, mivel nem lehet úgy rájuk szavazni, hogy „rátok szavazok, de csak ha abbahagyjátok a lopást.”

Ráadásul a korrupció másik hatása a rossz példa követése. „Minisztériumi, állami hivatali, önkormányzati tisztviselők ezrei gondolhatják, hogy ha a kormány ezt csinálja, akkor a hatalomgyakorlásnak ez az értelme és módja.”

Ír még arról, hogy közpénzek magánzsebekbe vándorolnak, illetve nehezményezi a nemzeti burzsoázia létrehozását.

– Remélem, senki nem akarja azt az ellenvetést tenni, hogy a nemzeti burzsoáziát csak így lehet létrehozni. Mi ebben a burzsoáziában a nemzeti? Mi haszna van belőle a nemzetnek? Biztos, hogy a miniszterelnök vején és gyerekkori barátján kell kezdeni a nemzeti burzsoázia létrehozását? – teszi fel a kérdést.

A választási kampányban nem tudott mit mondani az aktivistáknak, hogy mit feleljenek a választóknak, ha „felvetik nekik a korrupciót vagy például a rémes káderpolitikát.” Állítólag sok visszajelzést kaptak olyan szavazóktól, akik most utoljára szavaztak a Fideszre, mert elegük van az urizálásból és a nagyüzemi lopásból.

 

Azt írja, hogy Rogán Antal, Semjén Zsolt és Kósa Lajos annyira ostobának és kapzsinak bizonyultak, hogy nincs helyük az ország vezetésében.

– Mit tudnak ezek az emberek, hogy mindezek ellenére rájuk van szükség? – teszi fel a kérdést a politikus, de választ nem ad rá.

Bejegyzését azzal zárja, hogy nyolc év propagandájával sem lehet kiölni az emberekből a tisztességes kormányzás iránti igényt.