Tüntettek a romák Nagykállón, az érpataki modellről hírhedt Orosz Mihály Zoltán most ott akar önkormányzati képviselő ellen

2019. szeptember 16., 11:44

Szerző:

 Vasárnap délután Nagykállón roma jogvédők tiltakoztak az ellen, hogy az érpatalki modellről hírhedt polgármester, Orosz Mihály Zoltán a városi önkormányzati képviselő akar lenni.

Orosz Mihály Zoltán 2018-ban Érpatakon elveszítette az időközi választást, amelyet azért írtak, ki azután, hogy a , képviselő-testület az önfeloszlatás mellett döntött. Elkezdett aláírásokat gyűjteni Nagykállón, de visszaadta az ajánlóíveket, mert mégis Érpatakon próbálkozott volna, csakhogy lekésett a jelöltésről, amelyet már nem fogadtak el. Végül Nagykállón szerzett kellő számú ajánlást képviselő-jelöltségre. 

A vasárnapi tüntetésen – írja a Mérce – a roma jogvédő aktivisták mellett több tucat nagykállói vett részt. „A diszkrimináció elleni fellépés, illetve a saját érdekeik védelme. Mindennek többek között azért érezték szükségét, mert a volt érpataki polgármester Nagykállóban folytatja tevékenységét, itt kíván képviselő lenni, és félő, hogy az érpataki modell megvalósítását is folytatná” – hangzott a hivatalos közlemény.

Annak a jegyében hogy a világ építőkből és rombolókból áll, szabadság helyett pedig rendnek kell lennie, Orosz Mihály Zoltán mint egyszer mondta, „hazafiakká” neveli Érpatakon a roma gyerekeket, látványakasztással uszított a zsidóság ellen és nem mellesleg doktori címet hazudott magának.