Őrizetbe vették M.Richárdot, mert megsértette a házi őrizet szabályait

2018. február 23., 13:59

Szerző:

Őrizetbe vették a rendőrök a Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárdot. A 24.hu megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: a házi őrizet szabályainak megsértése miatt fogták el csütörtökön kora délután.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

A férfi tehát jelenleg őrizetben van, a rendőrség pedig kezdeményezte az előzetes letartóztatását. És mint azt a Fővárosi Főügyészségtől a 24.hu megtudta, a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség azóta indítványozta a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését.

M. Richárd május 15-én a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésében Mercedes kabriójával belerohant egy éppen kanyarodó Citroënbe, amely a buszmegállóban várakozó emberek közé csapódott a Dózsa György úton. A balesetben ketten életüket vesztették, és öten sérültek meg. Később kiderült, hogy M. Richárd fél órával a balesete előtt vette a Mercedest, amelyet jogosítvány nélkül vezetett. Később kiderült az is, hogy 24–72 órával a baleset előtt kokaint fogyasztott, de a szakértői jelentés szerint ez nem befolyásolta, hogy hogyan vezetett. A férfit csak augusztus 19-én vették őrizetbe. Előtte a Seychelle-szigeteken nyaralt.

M. Richárdot titkosszolgálati körökben is ismerik, az ellene folyó év eleji nyomozásról a 444 írt.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.