Őrizetbe vették Czeglédy Csaba testvérét is

2018. május 14., 18:40

Szerző:

Újabb három embert vettek őrizetbe hétfő hajnalban a NAV nyomozói a Czeglédy-ügyben, Czeglédy Csaba testvére, Czeglédy Péter is köztük van – értesült az enyhén szólva  kormányközeli Pesti Srácok.

A portál információi szerint mindhárom főt azzal gyanúsítják, hogy részt vettek a különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalást szervező, lebonyolító bűnszervezetben. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága bűnszervezetben, üzletszerűen, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt folytatja a nyomozást Czeglédy Csaba és társai ellen. Az ügynek eddig 18, a hétfő hajnalban őrizetbe vettekkel együtt 21 gyanúsítottja van.

Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

Czeglédy Csabát egy rejtélyes besúgó cellatárs információi alapján tartják fogva, előzetes letartóztatását az április 8-i országgyűlési választások előtt nem sokkal hosszabbították meg újabb három hónappal. Bár az MSZP-Párbeszéd színeiben indult volna a megméretésen, és a mentelmi joga miatt egy napra ki is szabadult, ezt végül villámgyorsan felfüggesztették és újra őrizetbe vették, végül pedig  visszalépett a jelöltségtől. A gyanú szerint a vezetésével létrejött szervezet 2011 és 2017 között olyan céghálózatot alakított ki, ami diákmunka-közvetítéssel foglalkozott. A vádak szerint 6,294 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy a céghálóban részt vevő iskolaszövetkezetek az általános forgalmi adót, illetve a személyi jövedelemadót nem vallották be, vagy ha be is vallották, azt nem fizették meg.

Arról itt írtunk bővebben, hogy milyen titkokat tudhat, és hogy miért lehet szálka a kormányzat szemében a szombathelyi képviselő-ügyvéd, aki több kormányzati korrupciós ügyet is leleplezett. 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.