Orbán Viktor: Vannak, akiket sért Közép-Európa gyors fejlődése, azért támadnak, mert sikeresek vagyunk

2018. június 24., 14:35

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök szerint Brüsszel alapvetően azért támadja őt, mert határozottan képviseli a magyar kormányzat és a visegrádi országok (V4) politikáját, amely ma sikeresebb, mint Európa nyugati felének politikája. –A kritikák egy részét nem Magyarország, hanem a V4-ek miatt kapom. Azért támadnak, mert sikeresek vagyunk. Ne feledjük, hogy az Európai Unión belül is van verseny – jelentette ki a magyar kormányfő a TA3 szlovák kereskedelmi televízió Politikában (V politike) elnevezésű vasárnapi vitaműsorában. – Vannak, akiket sért Közép-Európa gyors fejlődése – jegyezte meg Orbán Viktor.

Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök – aki a héten hibátlan képet posztolt a magyar kollégájáról – azt mondta, az idő a migrációs probléma megoldásában is a visegrádi négyeket igazolta, és végre Nyugat-Európa is kezd felébredni és átveszi a visegrádi álláspontok egy részét.

A beszélgetésben mindkét politikus rendkívül jónak és problémamentesnek nevezte a magyar-szlovák viszonyt. Orbán Viktor úgy fogalmazott, sikeres bizalomépítés folyik a két ország között.

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.