Orbán Viktor már szavazott, most megy mozgósítani

2018. április 8., 08:22

Szerző:

Orbán Viktor miniszterelnök már le is adta szavazatát, nagy sajtóérdeklődés mellett – derül ki a 24.hu közvetítéséből.

Miután elhagyta a szavazóhelyiséget, röviden beszélt a sajtó képviselőinek. Elsőként a köztévé riporterének kérdését válaszolta meg, aki – naná, hogy egy méretes alákérdezéssel – azt tudakoltaa miniszterelnöktől, hogy mi a választások tétje.

Orbán elmondta, hogy nem akart sajtótájékoztatón tartani, mert az udvariatlan lenne a választópolgárokkal szemben, de azért megválaszolta, hogy a tét az ország jövője. Azt is elárulta, hogy mindkét szavazatát a Fideszre adta.

– Ez nem a politikusok napja, hanem a választópolgárok napja – mondta Orbán.

Azért igyekezett korán szavazni, mert „még kampány van a magyar törvények szerint az urnák zárásáig”. Azaz megy kampányolni, mozgósítani.

Arra a kérdésre, hogy mit értett azalatt március 15-én, hogy elégtételt vesz-e a szavazások után, csak annyit mondott, hogy „szavaztam is”.

A külföldi tudósítók érdeklődésére tagadta hogy a demokrácia meggyengült az országban, vagy hogy Brüsszelt ellenségnek tekintené.

Orbán már leadta voksát
Fotó: Facebook

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.