Orbán Viktor fia szerint a rendezvényeiken megjelenik a Szent Szellem, Jézus Krisztus is

2018. január 12., 15:48

Szerző:

A Felház három vezetőjéből kettő – Orbán Gáspár és Ember Illés – interjút adott a Business Class Magazinnak. Kiderül, hogy bizonyos közvélekedésekkel  szemben Ember Illés nem tartja magát úgynevezett hipszter-kereszténynek. Alapvetően egyetemistáknak szerveznek alkalmakat, hozzájuk próbálnak szólni, amire lehet mondani, hogy hipszter. „Hogy ez szellemiségben vagy bármi másban jelent-e bármi mást is, azt nem tudom.” Az, hogy a közelmúltban elkezdtek nyilatkozni a sajtónak – a Felházról nemrég a 24.hu közölt hosszú riportsorozatot –,  szerintük azért történik, mert úgy érezték, Isten vezeti őket erre.

Középen, mellényben Orbán Gáspár
Fotó: Felház/Facebook

Fotó: Felház/Facebook

Szóba került a Fidesz által sokáig üldözött Hit Gyülekezete is, mivel többen hasonlították már hozzájuk a a Felházat. Ember Illés szerint azonban ez a párhuzam sántít, ők soha nem akarnak Németh Sándor gyülekezeti szervezet lenni. De annak örül, ha létezik ilyen párhuzam a két felekezet médiamegjelenésében.

„Ez Isten királyságában egy térfél van"

– szögezi le Orbán Gaspár az azzal kapcsolatos felvetésre, hogy tükröződik-e a magyar politikai élet megosztottsága a hívők életében. 

A Felház rendezvényeiről az a hír járja, hogy egy-egy alkalmuk költsége több millió forint, sőt, havi szinten a tevékenységük is ennyibe kerül, aminek kapcsán a két interjúalany elárulja, hogy egy-egy vidéki rendezvényük körülbelül 5-600 ezer forintba kerül, de amikor a Millenárison vagy az Akváriumban voltak, az drágább volt. A legnagyobb rendezvényük 5 millió forintba került. „Arra egy egész csapat van, aki azért szokott imádkozni, hogy összejöjjön a pénz, amikor pedig nincs meg a megfelelő keret, gyűjtenek, adományokat várnak. Rendezvényeiken sportolók, énekesek is vesznek részt, de olyan szupersztárok, mint a Szent Szellem, Jézus Krisztus is megjelenik – mondja Orbán Gáspár.

A beszélgetés egy későbbi pontján Ember Illés kifejti, hogy voltaképpen a magyarok ugyanolyan hévvel, ugyanolyan őszintén utasítják el Istent, és fogadják is be a szívükbe.

Orbán Gáspár ehhez hozzáfűzi:

„A magyar nemzetnek nincs más esélye, mint Jézus Krisztus." 

(A hvg.hu nyomán)

 

 

 

15:42

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:24

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.