Orbán Viktor bevándorlóknak nevezte a magyar cigányságot

Nyíltan rasszista lett a kormányfő.

2018. március 1., 20:43

Szerző:

Az országból minden eszközzel távol tartandó migránsok közé sorolta a magyar nép egy részét, a cigányokat Orbán Viktor csütörtöki miskolci kampánylátogatásán, ahol a helyi közösséget fenyegette minden valószínűség szerint azért, mert retteg, hogy elveszíti a hatalmat április 8-án.

A kormányfő a saját Facebook-oldalán NO-GO zónákkal riogatott és súlyos következményeket helyezett kilátásba Miskolcnak, ha az ottaniak netán nem a mai kormánypártok jelöltjeit választanák meg parlamenti képviselőnek. Orbán Viktor nem átallotta azt mondani, hogy „Miskolcnak már van tapasztalata a bevándorlókkal, pedig azok Magyarországról, pontosabban Magyarország területéről érkeztek a városba".

Sehogyan sem értelmezhetőek másként a kormányfő szavai, mint a magyar cigány lakosság megbélyegzéseként. Orbán ugyanis egyértelműen azokra a – jobbára cigány – családokra utalt, amelyek szervezett csalás – az egykori úgynevezett Fészekrakó programot kihasználó csalók – áldozataként költöztek a környező településekről az avasi lakótelepre. 

De Miskolcon már megvalósult Orbán másik nagy álma is, amiről a videóban beszél, nevezetesen, hogy egy ország „ki tudja vinni a már bejött migránsokat". A miskolci fideszes polgármester ugyanis a helyi lakossággal nagy egyetértésben nem a kulturális és egzisztenciális kirekesztettség és nyomor közepén élő cigány lakosság megsegítésében, felemelésében volt érdekelt, hanem kitelepítették a városból a nekik nem tetszőket. Most Orbán erre hivatkozva kéri a miskolciak szavazatait, szerinte ugyanis csakis ő alakíthat nemzeti kormányt, mindenki más nemzetellenes, és Budapest mellett elsősorban Miskolc van veszélyben attól, hogy migránsok települjenek be.

Emlékeztetőül: Lyukóvölgyben ma több ezer magyar roma család él harmadik világbeli szegénységben. Azért ugyanis, hogy a kormány újabb stadiont húzhasson fel, Kriza Ákos fideszes miskolci polgármester éppen oda költöztette a miskolci számozott utca lakóit is, így a romák lakta nyomortelep tovább bővült.

Íme egy kép Orbán Viktor mai, a videóban is ismertetett kampánylátogatásáról, amelyen látható, miért volt annyira fontos a „cigány bevándorlók” kitelepítése:

Orbán Viktor miskolci kampánykörútján, a Fidesz helyi jelöltjeivel a csodás, vadiúj stadionban
Fotó: Picasa

15:25

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.