Orbán Viktor: A horvát futball a mi kutyánk kölyke

2018. július 12., 10:34

Szerző:

Bár a brüsszeli NATO-csúcs miatt a szerda esti Horvátország – Anglia elődöntőt ki kellett hagynia, – a kedd estit, Franciaország egygólos győzelmét élőben nézte Emmanuel Macronnal a szentpétervári stadion díszpáholyából – az M1-nek adott interjújában elárulta, hogy a horvátoknak szurkol az oroszországi futball-világbajnokság vasárnapi döntőjében. Az erről szóló kérdésre a miniszterelnök azt fejtegette, hogy Magyarország mindig is „a Duna-menti futballkultúra része volt, és bár 

a horvátok sikere persze a horvátoké, egy kicsit úgy érezzük, hogy abban mi is benne vagyunk, hiszen ez a régió dicsősége is, még hogy ha most a horvát zászlót is kell most a magasba emelni.

– Én most teljes szívvel szurkolok, nem csak azért, mert a horvátok a barátaink és a szomszédaink, hanem mert , hanem mert azt a futballkultúrát képviselik, amelyhez mi is tartozunk, még ha ma nem is érjük el, sőt, meg sem közelítjük azt a szintet, amire a horvátok képesek. De azért ez mégiscsak a mi kutyánk kölyke – fűzte hozzá. (A videóban 8:35-nél kezdődik a válasza.)

Fotó: MTI/Beliczay László

A miniszterelnök korábban, az egyik hagyományos pénteki rádióinterjújában már beszélt arról, hogy a világbajnokságon eleinte Perunak szurkolt, de miután ők már két forduló után biztos búcsúzói voltak, új kedvencet kellet találnia magának. Ezután esett a választása a horvát válogatottra, akiket a végső győzelemre is esélyesnek tart. Azt nem tudni, hogy esetleg valamilyen személyes érintettség közrejátszik-e a csapatok kiválasztásában, vagy csak szimpátia alapján döntött, de azért Horvátország logikusabb választásnak tűnik Perunál már csak azért is, mert kedvenc klubcsapatának a Puskás Akadémiának jelenleg is van három horvát labdarúgója.

A döntőt a miniszterelnök egyébként szeretné élőben a helyszínen, a moszkvai Luzsnyiki Stadionban megnézni.

10:00

Mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, a nemzetiségi önkormányzati képviselők, valamint az Európai Parlament (EP) tagjainak választásán induláshoz.

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.