Orbán türelmesen meghallgatta a HVG kérdéseit, majd közölte, hogy decemberben válaszol rájuk

2018. július 20., 16:34

Szerző:

Véget vetett az utolsó, úgy, ahogy még működő lehetőségnek Orbán Viktor, hogy újságírók kérdezhessenek tőle bármit is. Bár interjút több mint tizenkét éve nem ad kormánykritikus orgánumnak és a sajtótájékoztatóin is többnyire csak a baráti média képviselőit szólítja fel, a parlament folyosóján néhány évig, egy-egy rohanás alatt még ímmel-ámmal szóba állt néhány valódi újságíróval is.

hvg.hu szerint azonban úgy tűnik, ennek az utolsó, ötven másodperces műfajnak is vége, a parlament pénteki ülésnapján a folyosón nyugodt léptekkel haladó Orbán Viktor már csak azt hajtogatta a felé tartó újságíróknak:

– A kollektív zaklatás csúnya dolog.

A miniszterelnök ezután a hvg.hu valamennyi kérdését meghallgatta a képviselői fizetésemelésről és az ápolási díj emelésének elutasításáról, Oroszországról, Simicska Lajosról, de mindegyikre azt válaszolta, hogy

majd decemberben tart egy sajtótájékoztatót, és ott válaszol az év hátralévő részében összegyűlő kérdésekre.

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.