Orbán tök véletlenül pont most ad újabb Erzsébet utalványt a nyugdíjasoknak, és ha már jön a tavasz, lesz téli rezsicsökkentés is

2018. március 7., 14:22

Szerző:

Orbán Viktor hanyagul, egy székre támaszkodva, mégis méltóságteljesen jelentette be legújabb Facebook-videójában a kormány két új, nagyon fontos intézkedését:

  • Döntöttek rezsicsökkentés mellett,
  • Az Idősügyi Tanács megkereste a kabinetet, és mivel a jó gazdasági helyzet lehetőséget teremt rá, már harmadjára (!) tízezer forintos Erzsébet utalványt küldenek a nyugdíjasoknak.
    Fotó: Facebook

Az apropót nem lehet tudni (nyilván nem a választások), de a kormány megteszi, amit kértek tőle.

A videóban később felbukkan a roppant elfoglaltnak tűnő, papírokat tologató, Novák Katalinból, Seszták Miklósból, Lázár Jánosból és Rogán Antalból álló kupaktanács, amint – gondoljuk – éppen megvitatják, igen, jár ez a tisztelet és elismerés az ország nyugdíjasainak. Komoly tekintetek, megfontolt arckifejezések. Ezek jellemzik az egybegyűlteket.

Orbán Viktor a videóban később kifejti a téli rezsicsökkentés mikéntjét. Eszerint minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából, de ez vonatkozik a távfűtésesekre is (ennek részleteit még az önkormányzatokkal egyezteti Kósa Lajos). A fával, szénnel fűtők esetében egy milliárd forinttal növelik a szociális keretet.

Arról nem szólt a fáma, hogy ezt a rezsicsökkentés is olyan lesz -e mint az eddigi, vagyis hogy a továbbiakban is többet fizetünk majd -e a szükségesnél. 

– Magyarországon az Orbán-kormány volt az első, amely csökkentette a rezsit – emlékezetet a videó végén Orbán Viktor, aki hangsúlyozta, emellett a jövőben is kitartanak.

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.