Orbán személyesen felügyeli az új nemzeti stadion építését

Létrejött a Puskás Ferenc Stadion Időarányos Kivitelezését Nyomon Követő Bizottság. Ennek elnöke a miniszterelnök.

2017. április 21., 09:40

A bizottság feladata, hogy figyelemmel kövesse a Puskás Ferenc Stadion beruházás előrehaladását, javaslatot tegyen a kormánynak arra, milyen halaszthatatlan intézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy 2019. október 31-ig befejezzék a beruházást – írja a 444.hu.

Az új Puskás stadion látványterve

Tagja a testületnek Seszták Miklós fejlesztési miniszter, Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke.

A kormányhatározat szerint a bizottság legalább havonta egyszer ülésezik. A bizottság elnöke és tagjai az itt végzett munkájukért díjazásban, költségtérítésben nem részesülnek.

Csányi Sándor a múlt héten egy interjúban azt mondta, hogy nem elégedett azzal az előrehaladással, ami a 2020-as Eb budapesti helyszínét, az épülő Puskás Stadiont jellemzi. Ő javasolta Orbánnak, hogy állítsanak fel egy bizottságot, ami havonta beszámoltatja a felelősöket a fejleményekről.

A 67 ezer férőhelyes új Puskás Stadionnak a határidő szerint 2019 végére kell felépülnie. Március végén a beruházó Nemzeti Sportközpontok és a kivitelezést elnyerő konzorcium képviselői kötött szerződés alapján az új stadion nettó 142,85 milliárd forintért épülhet meg.