Orbán messzire hajította a valóságot, nemzeti konzultáció lesz a „Soros-tervről”

2017. szeptember 14. 08:21 - szerző: MTI

Szerinte az jelenti az igazi veszélyt.

Szerda este az Origo írta meg, hogy nemzeti konzultáció lesz a „Soros-tervről”. Az Orbán Viktor: Ha harmadszor is nyerünk, a Soros-terv elbukik című írás szerint a miniszterelnök a Fidesz velencei frakcióülésén azt mondta, hogy az ellenzék nem ura önmagának, kívülről mozgatják őket. Az Európai Bíróság döntéséről a kormányfő közölte, hogy a „Soros-terv” jelenti az igazi veszélyt. Az Európai Unió megpróbálja végrehajtani Soros akaratát, de ezt a tavaszi választáson meg lehet akadályozni. „Ha az emberek mellénk állnak,  ha harmadszor is nyerünk, Brüsszel nem tud legyőzni minket, a Soros-terv elbukik” – idézte Orbánt a portál.

Fotó: MTI / Máthé Zoltán

„A miniszterelnök azt mondta a frakció előtt, hogy a legfontosabb ma a Soros-terv elleni küzdelem, mert fel akarják gyorsítani Brüsszelben az állandó bevándorlási mechanizmus elfogadtatását. Ezért lesz nemzeti konzultáció a Soros-tervről” – írta az Origo, amit Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a maga részéről csütörtökön azzal egészített ki, hogy a „Soros-terv” a magyarok életét, biztonságát és identitását hosszú időre befolyásolja, ezért fontos tájékoztatni róla az embereket. Kósa Lajos a TV2 Mokka című műsorában azt mondta, hogy az Európai Bizottság (EB) döntése a kötelező betelepítési kvótáról „szélesre tárta a kapukat” a Soros-terv előtt, amely szerinte úgy szól, hogy  le kell bontani a határzárat és a kerítést, évi egymillió migránst kell behozni Európába, mindegyiknek kilencmillió forintot kell adni, ennek fedezésére pedig kölcsönt kell felvenni. Ezen állításait Kósa semmivel nem támasztotta alá, de hozzátette, a magyar ellenzék és az európai baloldal igyekszik megtéveszteni az embereket, most azt „hazudják”, hogy nincs is „Soros-terv”, miközben 2015-ben még azt mondták, hogy nincs „migrációs özön”, a népszavazáskor pedig azt állították, nincs kvóta, hanem önkéntes felvétel van.

A frakcióvezető beszélt arról is, hogy  a frakcióvezetői pozícióban várhatóan október elején váltja őt Gulyás Gergely. A politikus szerint van kellő tapasztalata a Modern Városok programért felelős tárca nélküli miniszteri poszthoz, mert tizenhat évig vezette Debrecent, sokáig volt a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, és jelenleg is tiszteletbeli elnöke.