Orbán megígérte, hogy adakozni fog, de nem sikerült neki, országgyűlési képviselőink összesen 44 000 forintot dobtak össze a jótékonysági akcióra

2017. december 12., 20:14

Szerző:

November végén Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő egy ATV-interjúban megígérte, hogy töltött káposztát készít a Fidesz–KDNP képviselőinek, amelyet az Országgyűlésben oszt ki az utolsó ülésnapon karácsony előtt. Az ételért cserébe önkéntes alapon a képviselők pénzt adhatnak, a befolyt összeget jótékony célra fordítja Debrecenben.

Az MSZP-s képviselő ezt az ígéretét azért tette, mert novemberben kiderült, hogy a debreceni önkormányzat megadóztatná a karitatív ételosztást, ugyanis a lefoglalt közterületért négyzetméterenként 35 forintot számol fel. A képviselő szerint nem az összeg a probléma, hanem az elv, amellyel a karitatív jellegű ételosztást is megadóztatják. Ilyet jóérzésű ember nem csinál karácsony előtt – mondta az MSZP-s  képviselő, aki be is tartotta ígéretét, valóban töltött káposztát osztott a kormánypártnak ma az Országgyűlésben. 

Bangóné Borbély Ildikó a Facebook-oldalán később közzétette, hogy mekkora összeg folyt be a jótékonysági akcióból. E szerint 

honatyáink és honanyáink összesen 44 ezer forintot dobtak össze jótékonysági célra,

ami már csak azért is visszatetsző, mert korábban személyesen Orbán Viktor miniszterelnök is megígérte, hogy adakozik, de valamiért ez végül nem sikerült neki. A politikus a Jobbik frakciójának, az LMP-nek és egyetlen fideszes képviselőnek, Kovács Sándornak mondott köszönetet, aki személyesen adta oda neki a hozzájárulását a jótékonysági akcióhoz.

Az MSZP-s politikus korábban azt is leírta, hogy rengeteg szánalmas megjegyzést kaptak az akciójuk miatt. Az ajándékot azonnal kivitették a teremből. Balog Zoltán humánerőforrás-miniszter szerint megsértették az Országház méltóságát, a fideszes Dunai Mónika szerint lehet, hogy mérget tettek bele. Soltész Miklós (KDNP) is beszólt, hogy konyhalányokat keresnek, és azért viseltek az étel kiosztásához kesztyűt, mert „annyira szart” főztek.

Bangóné Borbély Ildikó így zárja a posztot: „Szeretet ünnepe előtt nagyon sok bunkó beszólást kaptunk!”

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.